Search
Close this search box.

چسب ماستیک چیست و کاربرد و قیمت آن

چسب ماستیک

فهرست

یکی از جدیدترین و قوی‌ترین محصولاتی که برای درزگیری انواع متریال‌های ساختمانی به کار برده می‌شود، چسب ماستیک است. این چسب حالت مایع داشته و به همین دلیل می‌تواند به راحتی به عمق انواع درزها و نواحی خالی نفوذ کند. چسب ماستیک در صنایع مختلف به خصوص مصالح و ابزارآلات ساختمانی، کاربرد دارد؛ به گونه‌ای که امروزه از این نوع چسب برای آب بندی و درزگیری انواع متریال‌هایی همچون چوب، شیشه، سرامیک، فلز، کاغذ، پارچه و… استفاده می‌شود.

ماهیت و ساختار چسب ماستیک

این دسته از چسب‌های مایع به علت داشتن برخی خصوصیات ساختاری و رفتاری خاص، می‌توانند در مدت زمان کمی، اجزای مربوط به انواع متریال‌ها را به یکدیگر بچسبانند. برای مثال چسب‌های ماستیک بلافاصله پس از قرارگیری روی سطوح مختلف از حالت مایع به الاستیکی تبدیل شده و به نوعی سخت می‌شوند.

چسب ماستیک با بهره‌گیری از فرایند فشار و تماس مستقیم با سطوح، می‌تواند خاصیت چسبندگی خود را منتقل کند. پایدار و مقاوم بودن فرمولاسیون این چسب باعث شده تا پس از خشک شدن تحت هیچ شرایطی، خاصیت چسبندگی خود را از دست ندهد.

مواد تشکیل دهنده چسب‌های ماستیک عبارت‌اند از:

  • پلیمرها
  • رزین‌ها
  • حلال‌های قوی
  • افزودنی‌های شیمیایی

موارد کاربرد و استفاده چسب ماستیک (Mastic)

در حقیقت چسب‌های ماستیک به علت داشتن خاصیت الاستیکی بالا، یکی از بهترین گزینه‌ها برای آب بندی نماپوش‌ها است. حتی در بسیاری از پروژه‌ها برای آب‌بندی و نصب کاشی‌ها و سرامیک‌های مختلف از این چسب استفاده می‌شود. بیشترین میزان کاربرد چسب ماستیک به سطوح غیر هم‌سطح و سخت مربوط می‌شود؛ زیرا در گذر زمان می‌تواند سطوح دارای خلأ را به خوبی پر کند.

مطالعه بیشتر:  ورق کامپوزیت cnc چیست؟ + کاربرد آن

استفاده از چسب ماستیک برای درزگیری کامپوزیت

ورق‌های کامپوزیت آلومینیومی یکی از جدیدترین متریال‌ها برای استفاده در ساختمان‌ها به عنوان نماپوش هستند. برای آب بندی کردن این متریال‌ها در حال حاضر بهترین گزینه چسب mastic است؛ زیرا این چسب بر خلاف سایر چسب‌های مایع هیچ آسیبی به پوسته کامپوزیت وارد نکرده و می‌تواند به صورت دائمی مانع از نفوذ رطوبت به درزهای آن شود.

کاربرد چسب ماستیک در اتصال قطعات الکترونیکی

در بسیاری از کارگاه‌های تولید قطعات الکترونیکی از چسب ماستیک به علت داشتن برخی ویژگی‌ها مانند خاصیت چسبندگی عالی استفاده می‌شود. این چسب در اصل نوعی عایق الکتریکی و دما محسوب شده و مانع از داغ شدن قطعات الکترونیکی در شرایط سخت می‌شود.

مهم‌ترین مزایای استفاده از چسب Mastic

حال که دانستید چسب ماستیک چیست و چه کاربردهایی دارد، بهتر است شما را با مزیت‌های این نوع چسب مایع بیشتر آشنا کنیم. در صورتی که برای هر نوع متریالی اعم از کامپوزیت، چوب، شیشه، سرامیک و فلز از چسب ماستیک استفاده کنید، از مزیت‌های زیر بهره‌مند خواهید شد:

  1. جلوگیری از نفوذ انواع مایعات به داخل متریال
  2. جلوگیری از تاثیر نور خورشید بر سطح متریال
  3. افزایش ضریب تحمل فشار و سختی سطح

روش استفاده از چسب ماستیک برای درزگیری و اتصال سطوح

برای پر کردن انواع درز با استفاده از چسب‌های ماستیک در ابتدا باید محل شکاف‌ها را به خوبی تمیز کنید. بعد از تمیزکاری باید صبر کنید تا محل مورد نظر به صورت کامل خشک شود. توجه داشته باشید که وجود هر گونه ذرات گردوخاک روی سطوح باعث می‌شود تا قدرت چسبندگی چسب کاهش یابد.

مطالعه بیشتر:  بررسی سقف کامپوزیت و انواع آن

برای درزگیری انواع ورق‌های کامپوزیتی، چسب ماستیک از نوع درزگیر پلی یورتان بهترین گزینه خواهد بود. این دسته از چسب‌های ماستیک بیشترین میزان چسبندگی و پرکنندگی را دارند.

پس از ریختن مقداری چسب روی درز و شکاف مورد نظر، باید به وسیله یک کاردک یا وسیله‌ای با سطح صاف، مواد را صاف کنید.

انواع چسب ماستیک (Mastic)

با توجه به استفاده بسیار زیاد چسب‌ mastic در صنایع، تولید کنندگان این چسب تصمیم گرفتند تا آن را با توجه به نوع کاربری در انواع مختلفی به بازار عرضه کنند. انواع چسب ماستیک عبارت‌اند از:

  • ماستیک پلی سولفاید
  • ماسیتک پلی یورتان
  • ماستیک اپوکسی
  • ماستیک سیلیکونی
  • ماستیک قیری سرد و گرم

چسب ماستیک

هر آنچه که باید در مورد چسب ماستیک بدانید

چسب ماستیک، ابزاری نوآورانه و چندمنظوره برای درزگیری مصالح ساختمانی از چوب و شیشه گرفته تا سرامیک و فلز است. این چسب مایع با قابلیت نفوذ عمیق به درزها، پس از قرارگیری روی سطوح، از حالت روان به الاستیک تبدیل و سپس سخت می‌شود. ترکیب منحصربه‌فرد آن از پلیمرها، رزین‌ها و مواد شیمیایی، چسبندگی قوی، ضدآب بودن و مقاومت در برابر عوامل محیطی را تضمین می‌کند. انواع گوناگونی چون پلی‌سولفاید، پلی‌یورتان، اپوکسی و سیلیکونی برای شرایط مختلف طراحی شده که راهکار هوشمندانه‌ای برای پروژه‌های ساختمانی است.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
مشاهده‌ی تمام نظرات

مقالات برتر

آخرین مقالات