کامپوزیت نما، یکی از پرطرفدارترین نماهای ساختمانی است که در طراحی و اجرای نمای ساختمان از تکنولوژیهای مختلفی برای آن استفاده میشود. در گذشته برای اجرای نمای ساختمان از مصالح مختلفی شامل سنگ، سرامیک، آلومینیوم و غیره استفاده میشد. نمای هر ساختمان، معرف آن بوده و به عبارتی میتوان گفت لباس ساختمان به حساب میآید و از این رو زیبایی آن، اهمیت بالایی دارد. از طرف دیگر، نمای بیرونی ساختمان پوششی برای محافظت از آن است.
کامپوزیت نما یکی از طرح های کامپوزیت نمای ساختمانی است که امروز ما در این مطلب قصد داریم، آن را مورد بحث و بررسی قرار دهیم. اگر کنجکاو هستید بدانید نمای کامپوزیت چیست و چه ویژگیهایی دارد، با پرمیوم باند همراه شوید.
نمای کامپوزیت اصطلاحاً به نمایی گفته میشود که پوشش نهایی آن را ورقی از آلومینیوم تکمیل کرده است. به همین دلیل است که به آن، نمای آلومینیومی نیز گفته میشود. نماهای آلومینیومی به دلیل تطبیق پذیری، دوام و جذابیت زیبایی شناختی، انتخابی محبوب برای طراحی ساختمان های مدرن هستند.
آلومینیوم سومین عنصر شیمیایی فراوان در سیاره و رایج ترین فلز در پوسته زمین است. ویژگی منحصر به فرد نمای آلومینیومی ساختمان، مقاومت طبیعی آن در برابر خوردگی است. آلومینیوم همچنین مقاوم در برابر آتش است. مطمئناً شما هم در سطح شهر، ساختمانهایی را دیدهاید که با کامپوزیت، نما شدهاند. این نما، این روزها طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است. سبکی و اجرای راحت ورق کامپوزیت نما، از مهمترین علل محبوبیت آن به شمار میرود. نمای کامپوزیت از مزایا و معایبی برخوردار است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
آشنایی کامل با یک محصول نیازمند دانستن تمامی ویژگیهای آن است. از این رو در این بخش ویژگیهای مثبت نمای کامپوزیت را به طور جامع شرح خواهیم داد. این مزایا به شرح زیر هستند:
همانطور که قبلتر به آن اشاره کردیم، کامپوزیت نمای ساختمان بسیار سبک است. بدون شک یکی از اصلیترین دلایلی که موجب گرایش مردم به این نوع نما میشود، وزن کم آن است. هر مترمربع ورق کامپوزیت، وزنی معادل ۴٫۵ تا ۶٫۵ کیلوگرم دارد. این عدد در مقایسه با دیگر متریال ساختمانی از جمله سنگ، سیمان یا شیشه، بسیار کمتر است.
کامپوزیت نما اصطلاحاً خشک صورت میگیرد. از طرف دیگر وزن سبک این ورقها در کنار اجرای خشک آن، موجب شده است که مونتاژ نمای کامپوزیت به راحتی انجام شود. در همین راستا، اجرای این نوع نما به راحتی و با سرعت بالا صورت میگیرد.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید نمای کامپوزیت به عنوان یک عایق صدا و آکوستیک نیز عمل میکند. این امر به دلیل لایه هوایی که هنگام اجرای آن بین دیوار ساختمان و نما ایجاد میشود اتفاق میافتد. پس در جواب کسانی میپرسند نمای کامپوزیت چیست؟ میتوان گفت علاوه بر نمای ساختمان، یک عایق صوتی هم هست.
یکی دیگر از ویژگیهای جذاب کامپوزیت نما، تنوع بالا در طرح و رنگ است. همانطور که برخی از نماها محدودیتهایی در رنگ دارند اما کامپوزیت نما به دلیل تکنولوژی پیشرفتهای که در تولید آن مورد استفاده قرار میگیرد، در رنگهای بسیار متنوعی قابل اجرا است.
یکی از جدیدترین انواع نمای کامپوزیت، نوع نسوز آن است. کامپوزیت نسوز از قابلیت مقاومت در برابر آتش سوزی برخوردار بوده و طرفداران زیادی دارد. مقاومت کامپوزیت در برابر سوختن آن را به یک گزینه عالی برای نمای ساختمانهای امنیتی تبدیل کرده است.
از دیگر مزیتهای قابل توجه نمای کامپوزیت، عملکرد خوب آن در برابر زلزله است. از آنجایی که ورقهای کامپوزیت جداگانه و با فاصله از دیگر ورقها نصب میشوند، در هنگام زلزله هر ورق به صورت جدا واکنش نشان میدهد. به همین دلیل ایرادی سراسری و یک دست در نمای کل ساختمان پیدا نمیشود.
به طور کلی نماهای خشک مثل کامپوزیت نما، به سریع بودن اجرای خود شهرت دارند. از طرف دیگر سبکی ورقهای کامپوزیت نیز مزید بر علت شده است و این نما را به یک نما با سرعت اجرای بالا تبدیل کرده است.
در ادامه ی بحث مزایای نمای کامپوزیت چیست، میتوان گفت این نما از انعطاف بالایی در برابر شکل پذیری برخوردار است. طراحی ورقهای کامپوزیت با استفاده از دستگاه مخصوصی صورت میگیرد. این دستگاه cnc نام دارد و با استفاده از آن میتوان کامپوزیت نما را در طرحهای متنوع اجرا کرد.
پانل کامپوزیت نما یک عنصر ساختمانی است که در سیستمهای نمای ساختمانی استفاده میشود و ترکیبی از مواد مختلفی مانند فولاد، آلومینیوم، مواد پلیمری و مواد شیشهای دارد. این پانلها به صورت تختههای بزرگ تولید میشوند و بر روی ساختمان نصب میشوند تا نمایی زیبا و عملکردی به ساختمان بدهند.
همانطور که پیشتر اشاره شد، در نمای کامپوزیت، هر ورق جداگانه نصب میشود. همین مزایای زیاد را به همراه دارد که قابلیت تعویض آسان این ورقها از جمله آن است. در کامپوزیت نما اگر یک ورق دچار آسیب شود به راحتی میتوان آن را عوض کرد. به این صورت، هزینههای تعویض و تعمیر در این نوع نما بسیار پایینتر از دیگر نماها خواهد بود.
همانطور که میدانید، هر محصول علاوه بر ویژگیهای مثبت، معایبی نیز دارد. به عبارتی هیچ محصولی را نمیتوان یافت که تماماً خوب باشد. کامپوزیت نما هم از این قاعده مستثنی نیست و ویژگیهایی دارد که ممکن است برای برخی افراد مناسب نباشد. به طور کلی آشنایی با محدودیتهای یک محصول به مخاطب در درک بهتر آن کمک زیادی میکند. در همین راستا، بیایید با معایب نمای کامپوزیت آشنا شویم.
اگر قصد دارید کامپوزیت نما باکیفیتی داشته باشید، ممکن است به کمی پول بیشتر نیاز داشته باشید. ورقهای کامپوزیت مرغوب از جمله ورقهای نسوز، از قیمتهای بالایی برخوردار هستند.
نمای کامپوزیت از آلومینیوم تولید میشود. این بدان معنی است که باید انتظار داشته باشید این ورقها گرد وغبار و آلودگیهای موجود در هوا را به خود جذب کند. این ورقها در کلان شهرها بعد از مدتی کدر و آلوده میشوند. با این وجود جای نگرانی نیست. زیرا ورقهای کامپوزیت قابل شستشو هستند و میتوان آلودگی را از روی آنها پاک کرد.
در اجرای نمای کامپوزیت باید نهایت دقت و ظرافت به کارگرفته شود. به همین دلیل اجرای این نوع نما، تنها به دست افرادی با تخصص و مهارت بالا صورت میگیرد. هرگونه اشتباهی در اجرای کامپوزیت نما، ظاهر ساختمان را به طور کلی دستخوش تغییر میکند. همچنین کامپوزیت نمای داخلی نیز به همین میزان حائز اهمیت است. عدم دقت در اجرای نمای کامپوزیت موجب ایجاد تورفتگی و اعوجاج در آن خواهد شد.
حال که دانستید نمای کامپوزیت چیست و چه مزایا و معایبی دارد، وقت آن است که با روشهای اجرای ورق کامپوزیت نما آشنا شویم. همانطور که در ابتدای مطلب به آن اشاره شد، نمای کامپوزیت به روشهای مختلفی صورت میگیرد که در لیست زیر آورده شده است:
در این مطلب تلاش کردیم با بررسی این که نمای کامپوزیت چیست، راهنمایی جامع در خصوص این نما و مزایا و معایب کامپوزیت نما در اختیار شما قرار دهیم. به طور کلی این نما، جلوهای مدرن و منحصر به فرد به ساختمان میدهد. کارخانه پرمیوم باند امیدوار است با خواندن این مطلب، اطلاعات مفیدی در این زمینه کسب کرده باشید.
نمای کامپوزیت اصطلاحا به نمایی گفته میشود که پوشش نهایی آن را ورقی از آلومینیوم تکمیل میکند. این نوع نما به طور خاص به عنوان نمای آلومینیومی نیز شناخته میشود.
استفاده از کامپوزیت نما به دلیل سبکی و زیبایی ظاهری، اجرای آسان، و مقاومت در برابر عوامل طبیعی، از مزایای اصلی در طراحی ساختمانها است. این نوع نما به طراحان ساختمان امکان میدهد تا طرحها و ایدههای خلاقانهتری را در اجرای نماهای ساختمانی مورد استفاده قرار دهند.
نمای کامپوزیت در برابر زلزله مقاوم است به دلیل نحوه اجرای آن، ورقهای کامپوزیت جداگانه و با فاصله از دیگر ورقها نصب میشوند، به این ترتیب هر ورق به صورت جداگانه به زلزله واکنش نشان میدهد و از ایجاد تورفتگی یا اعوجاج در نمای کلی ساختمان جلوگیری میکند.