تعمیر و نگهداری نمای کامپوزیت


تعمیر و نگهداری نمای کامپوزیت چگونه است؟ نمای ساختمان کامپوزیتی، از ورق های آلومینیوم تشکیل شده است که به صورت پنل های مشخصی با ابعاد مختلف بر روی دیوار بیرونی ساختمان ها نصب می شوند.( انواع نمای ساختمان )

امروزه نمای کامپوزیتی توانسته به دلیل مزیت های بسیار از جمله سهولت در تعمیر و نگهداری نمای کامپوزیت، جایگزین مصالح قدیمی همچون آجر، سنگ و یا سیمان شود. استفاده از کامپوزیت در نمای ساختمان ها، ظاهری مدرن و امروزی به آن ها می بخشد و قابل استفاده در اغلب ساختمان های مسکونی، اداری، تجاری و … است.

متریال اصلی در تولید ورق های کامپوزیت پرمیوم باند، آلومینیوم می باشد که به عنوان رقیب اصلی فولاد، فلزی بسیار سبک است و در کاهش بار ساختمان و همینطور هزینه های اجرای نما، تاثیر مستقیمی دارد. از ویژگی های نمای کامپوزیتی این است که به دلیل برخورداری از سطح آلومینیومی، در برابر اکسیداسیون و خوردگی مقاوم است و این موضوع ضمن اینکه نگهداری از آن ها راحت می کند، سبب می شود که به دلیل برخورداری از طول عمر بالا، کمتر نیازمند تعمیر باشند.

اگر شما نیز از طرفداران نمای جذاب و مدرن کامپوزیت ساختمان ها هستید، در ادامه همراه ما باشید تا با جزئیات بیشتری از تعمیر و نگهداری نمای کامپوزیت آشنا شویم.

نمای کامپوزیت چیست؟

ورق کامپوزیت که برای اولین بار در کشور آلمان ابداع شدند، با پیشرفت تکنولوژی امروزه مورد توجه طراحان و معماران قرار گرفته اند.

این ورق ها که در اجرای نمای کامپوزیت ساختمان ها استفاده می شوند، متشکل از سه لایه شامل دو لایه ورق از جنس آلومینیوم به ضخامت سه الی نیم میلی متر می باشند و لایه میانی آن نیز از مواد پلی اتیلنی به صخامت سه الی پنح میلی متر در نظر گرفته شده است.

تعمیر و نگهداری نمای کامپوزیت پس از نصب آسان است، چراکه بر روی ورق های کامپوزیت یک پوشش آستر اپوکسی رزین و یک لایه PVDF به منظور تثبیت رنگ آن ها در نظر گرفته شده است؛ ضمن اینکه بر روی سطح ورق کامپوزیت آلومینیوم یک لایه فیلم جهت محافظت نیز قرار دارد.

تعمیر و نگهداری نمای کامپوزیت

ورق های کامپوزیت که در نمای ساختمان ها استفاده می شوند، عناصر پیش ساخته با روکش فلزی می باشند که به صورت پانل های کامل مورد استفاده قرار می گیرند؛ همین موضوع زمینه اجرای نمای ساختمان با سرعت بالا و در عین حال آسان را فراهم می کند.

به طور کلی نگهداری از نمای کامپوزیت بسیار آسان می باشد و می توان با رعایت چندین نکته آن ها را برای سال های طولانی در شرایط ایده آل خود حفظ کرد. به طوری که در حال حاضر برخی از ورق های کامپوزیت با ۲۰ سال گارانتی به مشتریان عرضه می شوند و به دلیل پوشش پیشرفته ای که بر روی این ورق ها وجود دارد، می توان حفظ کیفیت آن ها را برای سال ها تضمین کرد.

مطالعه بیشتر:  انواع ورق کامپوزیت برای استفاده‌های مختلف

در واقع این پوشش ورق های کامپوزیت است که به عدم نیاز به تعمیر و نگهداری آسان نمای کامپوزیت کمک می کند و به عبارتی خیال مشتریان را از جنس و دوام آن ها راحت می کند.

اگر برای نمای ساختمان خود از رنگ های روشن ورق های کامپوزیت انتخاب کرده اید، چند قدمی نیز جلوتر هستید؛ چراکه رنگ های روشن حرارت را بازتاب می دهند و همین موضوع سرعت کاهش تخریب پوشش نمای ساختمان را به حداقل می رساند.

روش‌های نگهداری از نمای ساختمان کامپوزیت

اگر قصد دارید نمای کامپوزیت خود را مشابه با روز اول حفظ کنید، توصیه می کنیم که به روش های تعمیر و نگهداری از نمای ساختمان کامپوزیت توجه داشته باشید. در ادامه پیرامون توصیه های مراقبتی و روش های نگهداری از نمای کامپوزیت ساختمان توضیحاتی را آورده ایم :

۱٫بررسی و پاکسازی سالیانه داشته باشید.

به طور سالانه سطح نمای کامپوزیت ساختمان خود را بررسی کنید تا اگر بر روی سطح آن گرد و غبار و خاک ایجاد شده است، بتوانید مطابق با دستورالعمل های تمیزکاری شرکت سازنده آن را تمیز کنید.

تمیزکردن نمای کامپوزیت به صورت سالانه با آب گرم و شوینده های ضعیف و یا ملایم، به افزایش طول عمر آن کمک می کند؛ چراکه این شستشوی ساده از تجمع رسوبات و آلودگی ها در سطح نمای کامپوزیت جلوگیری می کند.

۲٫در تعمیر و نگهداری نمای کامپوزیت به صفحه ‌های رو به خورشید، توجه داشته باشید.

در تمیز کردن صفحاتی که رو به خورشید قرار دارند و دارای دمای بالای ۴۰ درجه سانتی گراد هستند، احتیاط کنید. دمای بالای این صفحات سبب می شود که در هنگام شستشو به سرعت خشک شوند که این موضوع احتمال ایجاد لکه بر روی این ورق های کامپوزیت را افزایش می دهد.

۳٫از مواد شوینده قوی برای تعمیر و نگهداری نمای کامپوزیت خودداری نمایید.

برای شستشوی نمای کامپوزیت می توانید از آب، خمیر و پاک کننده های مخصوص، پارچه نرم و تمامی آنچه که با فلز آلومینیوم واکنش نشان نمی دهد، استفاده کنید.

توصیه می شود در زمینه تعمیر و نگهداری نمای کامپوزیت، اگر ورق کامپوزیت شما دارای رسوبات سنگینی می باشد، از مواد شوینده خانگی ملایم و ضعیف برای شستشوی آن ها استفاده کنید. ضمن اینکه پس از شستشو نیز به سرعت نمای ساختمان را خشک کنید تا از ایجاد لک بر روی ورق های کامپوزیت جلوگیری گردد.

مطالعه بیشتر:  مدل‌های کامپوزیت دیوار برای مکان‌های مختلف

تعمیر نمای کامپوزیت ساختمان چگونه است؟

برای تعمیر نمای کامپوزیت ساختمان از راپل و داربست استفاده می شود؛ در صورتی که ارتفاع ساختمان زیاد باشد، بهتر است از داربست استفاده گردد. در غیر اینصورت با استفاده از راپل کاری نیز می توان نمای کامپوزیتی ساختمان را تعمیر کرد.

البته لازم به ذکر است که ورق های کامپوزیتی با توجه به نوع نصب دارای انواع مختلف شامل ثابت و یا ریلی هستند و تعمیرات آن ها نیز با در نظر گرفتن این فاکتورها انجام می شود.

هزینه تعمیر و نگهداری نمای ساختمان کامپوزیتی

برای بسیاری از افراد در زمینه اجرای نمای ساختمان، هزینه تعمیر و نگهداری از آن در طول مدت زمان طولانی بسیار مهم می باشد. یکی از مزیت های نمای ساختمان کامپوزیتی این است که نسبت به دیگر نماها دارای هزینه تعمیر و نگهداری کمتری می باشد.

اما با این حال در هزینه تعمیر و نگهداری نمای کامپوزیت عوامل مختلفی تاثیر گذار می باشند که در ادامه به آن ها اشاره کرده ایم :

سخن آخر

ورق های کامپوزیت دارای ویژگی ها و مزیت های بسیاری هستند، به همین دلیل است که معماران و انبوه سازان ساختمان به آن توجه ویژه ای دارند؛ به طوری که از آن ها در اجرای نمای انواع ساختمان های مسکونی، برج های اداری و تجاری، نمای ویلاها و … استفاده می شود.

یکی از برتری های نمای کامپوزیت نسبت به مصالح سنتی و قدیمی، تعمیر و نگهداری آسان و کم هزینه نمای کامپوزیت می باشد. برای نگهداری از نمای کامپوزیت، نیازی به تمیزکاری منظم آن ها نیست و در صورت نیاز استفاده از آب خالص و یا آب و برخی شوینده های ضعیف برای آن کفایت می کند. پس از شستشوی آلودگی ها نیز می توان صفحات را با اسفنج از بالا به طرف پایین نیز نمود.

ضمن اینکه تعمیر ورق های کامپوزیت نیز به آسانی انجام می شود و این ویژگی از دلایل مهم، برتری این نما نسبت به نماهای قدیمی ساختمان ها به شمار می رود.