Search
Close this search box.

پلی اتیلن در کامپوزیت چیست و انواع آن

پلی اتیلن در کامپوزیت

فهرست

اگر با ورق‌های کامپوزیتی آشنایی نسبی داشته باشید، می‌دانید که در ساخت آن‌ها از متریال‌های باکیفیت همچون پلی اتیلن و آلیاژ آلومینیوم استفاده می‌شود. پلی اتیلن در کامپوزیت، نقش یک لایه عایق را داشته و می‌تواند میزان مقاومت و استحکام پانل کامپوزیتی را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

به جرات می‌توان گفت که یکی از دلایل محبوبیت گسترده ورق‌های کامپوزیتی در صنایع مختلف، استفاده از مواد پلی اتیلنی در ساختار آن‌ها است. در این مقاله مجموعه معتبر پرمیوم باند قصد دارد به صورت اختصاصی در مورد پلی اتیلن کامپوزیتی صحبت کند.

ماده پلی اتیلن چیست؟

پلی اتیلن (pe) رزینی سبک و دارای کارایی بسیاری در صنایع مختلف می‌باشد، که طی یک فرایند کاملا مهندسی شده به نام پلیمریزاسیون به وجود می‌آید. این ماده از خانواده‌ی بزرگ پلیمرها است و جزء پرکاربردترین پلاستیک‌ها به شمار می‌رود، بیشترین کاربرد را در صنایع مختلف به خصوص تولید محصولات الکترونیکی، پوشش نما، دیوارپوش‌های عایقی و … دارد.

ماه پلی اتیلن طی برخی فراوری‌ها، در انواع مختلفی تولید می‌شود. در کل، ایجاد هر گونه تغییرات در چگالی پلی اتیلن باعث ایجاد تغییرات عمده‌ای در ساختار آن‌ها می‌شود. با افزایش میزان چگالی پلی اتیلن ویژگی‌هایی همچون سفتی، شکنندگی، دمای نرم شدن و… در آن‌ها نیز افزایش می‌یابد.

کاربرد پلی اتیلن در کامپوزیت

این روزها در صنعت ساخت و ساز و پروژه‌های ساختمانی، یکی از متریال‌هایی که بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد؛ کامپوزیت است. ورق‌های کامپوزیتی ترکیبی از آلومینیوم و پلی اتیلن مرغوب هستند. در مجموع استفاده از پلی اتیلن برای مصالح ساختمانی بسیار مناسب است؛ چراکه آستانه تحمل و ضریب کششی مصالح را افزایش داده و مانع از شکستگی و ترک خوردگی می‌شود.

یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های کامپوزیت، انعطاف‌‌پذیری است. علت منعطف بودن نماپوش‌ها و دیوارپوش‌های کامپوزیتی را می‌توان حضور پلی اتیلن باکیفیت دانست.

پلی اتیلن در کامپوزیت

مشخصات پلی اتیلن به کار رفته در کامپوزیت

چگالی، مهم‌ترین بحث در به‌کارگیری پلی اتیلن در ورق‌های کامپوزیتی است. در حالت کلی چگالی انواع پلی اتیلن در محدوده ۹۱۰/۰ تا ۹۶۵/۰ متغیر است. البته در ساخت ورق‌های کامپوزیتی از پلی اتیلن‌هایی با چگالی در محدوده ۰٫۹۱ تا ۰٫۹۳ استفاده می‌شود تا حداکثر نرمی و انعطاف‌پذیری را داشته باشند. لازم به ذکر است که چگالی پلی اتیلن های ضد حریق بیشتر از این محدوده می باشد.

انواع پلی اتیلن کامپوزیتی

پلی اتیلن به کار رفته در کامپوزیت ها در دو گروه متفاوت، معمولی و ضد حریق قرار می‌گیرند. پلی اتیلن‌های ضد حریق همان‌طور که از نامشان پیدا است؛ مقاومت بیشتری در برابر احتراق دارند.  هر چند این نوع پلی اتیلن‌ها خود دارای دسته بندی‌های مختلفی می‌باشند که ورق کامپوزیت B1 پلاس به طور معمول از کیفیت ساخت بالاتری برخوردار هستند.

در انتخاب این متریال برای ساخت کامپوزیت، شاخص‌های جریان مذاب و توزیع وزن مولکولی مورد بررسی قرار می‌‌گیرد.

جمع بندی در مورد پلی اتیلن در کامپوزیت

پلی اتیلن در کامپوزیت نقش بسیار تعیین کننده‌ای دارد. در اصل شناخت پانل‌های کامپوزیتی به واسطه‌ی هسته پلی اتیلنی آن ها فراهم می‌گردد. استفاده از پلی اتیلن در کامپوزیت‌ها علاوه بر منعطف کردن، موجب افزایش استحکام، قدرت و ماندگاری در برابر شرایط جوی مختلف می‌شود.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
مشاهده‌ی تمام نظرات

مقالات برتر

آخرین مقالات