Search
Close this search box.

معرفی انواع ورق کامپوزیت + ویژگی‌ها و کاربردها

معرفی ویژگی ها و کاربرد انواع ورق کامپوزیت

فهرست

ورق‌های کامپوزیتی در صنعت ساخت‌وساز و دکوراسیون داخلی، جزو آن دسته از متریال‌های مقرون‌به‌صرفه‌ای و پر کاربرد هستند. متریال‌هایی که متناسب با کاربری‌های مختلف با خواص ساختاری و طرح‌های بسیار متنوعی تولید و به بازار عرضه می‌گردند. در حقیقت انواع ورق کامپوزیت می‌توانند در جای‌جای صنعت ساختمان‌سازی به عنوان یک متریال مقاوم با طول عمر بالا استفاده شوند. اما نکته مهمی که وجود دارد که هر یک از این ورق‌های کامپوزیتی برای استفاده در بخش خاصی از سازه طراحی و ساخته شده‌اند. همچنین در هر یک از مدل‌های کامپوزیت از متریال‌های ویژه و منحصربه‌فردی برای بهینه‌سازی و کاربردی‌کردن این محصول استفاده شده است. پس ما برای شما به معرفی ویژگی‌ها و محل استفاده هر نوع از ورق‌های کامپوزیت می‌پردازیم.

آشنایی اجمالی با کامپوزیت متریال خوش‌قیمت و مقاوم!

اگر در مورد انواع مختلف ورق کامپوزیتی اطلاعاتی داشته باشید، می‌دانید که این دسته از متریال‌ها همواره از دو یا چند ماده مختلف (با هسته پلی‌اتیلنی) تشکیل می‌شوند. اصلی‌ترین علت منحصربه‌فرد بودن خصوصیات انواع ورق کامپوزیت در مقایسه با دیگر ورق‌های سنگی، شیشه‌ای و چوبی در اصل داشتن ساختاری با ترکیب مواد پلیمری و لایه‌های تقویت‌کننده است!

 

 

البته برای هر کدام از ورق‌های کامپوزیتی از مواد اولیه متفاوتی استفاده می‌شود، به همین دلیل هر کدام ویژگی‌ها و خصوصیات ساختاری خاص خود را دارند.

دسته‌بندی انواع ورق کامپوزیت بر اساس کاربرد

برای اینکه بهتر بتوانید بر اساس نیازها و نوع کاربری خود ورق کامپوزیتی با متریال ترکیبی مناسب را تهیه کنید، بایستی با هر یک از انواع این پانل‌ها بر اساس ویژگی و جنس ساختاری آن آشنا شوید. دسته‌بندی انواع ورق کامپوزیت عبارت است از:

  • ورق کامپوزیت ضدحریق یا نسوز
  • ورق کامپوزیت سه‌بعدی
  • ورق کامپوزیت با طرح آجرنما
  • کامپوزیت با طرح چوب
  • کامپوزیت با طرح سنگ
  • کامپوزیت pvdf

۱- ورق کامپوزیت ضدحریق و کاربردهای آن

بیشترین میزان کاربرد انواع ورق کامپوزیت در صنعت ساختمان‌سازی متعلق به کامپوزیت‌های نسوز است. این دسته از پانل‌های کامپوزیتی با توجه به داشتن خصوصیت ساختاری بسیار مهم ضدحریق می‌توانند به عنوان یک متریال عایق برای محافظت از محیط در برابر آتش استفاده شوند!

ورق کامپوزیت ضدحریق در شرایط احتراق دارای قابلیت پیشگیری از پیشرفت آتش و انتشار آن به سایر نقاط ساختمان است؛ بنابراین اگر قصد دارید فضای پارتیشن آشپزخانه منزلتان سرا علاوه بر زیباسازی در برابر آتش عایق‌بندی کنید، بدون شک ورق کامپوزیت نسوز بهترین گزینه خواهد بود!

برخی ویژگی‌های مهم ورق‌های کامپوزیتی ضد آتش عبارت است از:

  • مقاوم در برابر انفجار ناشی از احتراق
  • عایق صددرصدی حرارتی
  • مقاوم در برابر نفوذ رطوبت
  • عدم واکنش به مواد شیمیایی
  • جذب گازهای سمی حاصل از آتش‌سوزی و جلوگیری از انتقال آن به محیط

مواد تشکیل‌دهنده کامپوزیت‌های نسوز

این دسته از ورق‌های کامپوزیتی با استفاده از مواد معدنی مقاوم در برابر حرارت ساخته می‌شوند. همچنین در لایه بیرونی کامپوزیت‌های نسوز از یک‌لایه فایبرگلاس درجه یک استفاده می‌شود تا بیشترین میزان مقاومت را در برابر احتراق را داشته باشد.

مطالعه بیشتر:  درز انقطاع چیست و پوشش درز انقطاع با ورق کامپوزیت

 

 

۲- ویژگی‌ها و کاربرد ورق کامپوزیت لانه‌زنبوری

کامپوزیت لانه‌زنبوری یا هانی کامب ۱۰۰ % ضدحریق و قابل‌بازیافت است، هدف از به‌کارگیری الگوی طراحی لانه‌زنبوری در اصل افزایش گستره مقاومتی این متریال در برابر ضربه و فشار مکانیکی است! یکی از بزرگ‌ترین مزیت‌های انواع ورق کامپوزیت لانه‌زنبوری آکوستیک بودن آن است.

این نوع ورق کامپوزیت عایق صوتی نیز است که این ویژگی برای سالن‌های همایش، سینماها، سمینارها و … بسیار مناسب است. از دیگر سو، ورق‌های کامپوزیتی لانه‌زنبوری بیشترین میزان سازگاری در شرایط جوی مختلف را داراست و تاب‌آوری بالایی در دماهای متفاوت را دارد. از نظر ظاهری نیز نسبت به سایر ورق‌های کامپوزیت زیبایی بیشتری داشته و عمدتاً در پارتیشن‌بندی و دکوراسیون داخلی منازل استفاده می‌گردند.

۳- کامپوزیت طرح آجر  

این نوع از کامپوزیت در بخش ویلاسازی، زیبایی ظاهری نما کاربرد گسترده‌ای را دارا است و همچنین مقاومت آن در برابر شرایط جوی مختلف بسیار بالا است. به همین دلیل شاهد کاربرد بسیار گسترده ورق‌های کامپوزیتی طرح آجر در این بخش از صنعت ساخت‌وساز هستیم! ورق‌های کامپوزیتی طرح آجر همچون سایر کامپوزیت‌ها از دولایه پوششی بیرونی و هسته مرکزی تشکیل شده‌اند. با خرید ورق کامپوزیت ارزان آجرنما می‌توانید از مزیت‌های زیر بهره‌مند شوید:

  • نصب سریع و آسان با هزینه کم
  • افزودن طرح آجری به‌ظاهر نما
  • عایق‌بندی کردن سازه در برابر صوت و حرارت

۴- ورق کامپوزیت با طرح چوب

در دسته‌بندی انواع طرح ورق کامپوزیت، کامپوزیت‌های طرح چوب همواره بیشترین میزان فروش را دارا هستند. البته باید توجه داشته باشید که شرکت‌های بسیار کمی همچون پرمیوم باند قادر هستند تا این دسته از انواع ورق کامپوزیت را با بالاترین کیفیت و شبیه‌سازی به طرح واقعی چوب را تولید کنند. جایگزین‌کردن کامپوزیت طرح چوب به جای متریال طبیعی چوب در حال حاضر بهترین و به‌صرفه‌ترین گزینه است. چراکه این دسته از متریال‌های کامپوزیتی در مقایسه با چوب طبیعی در برابر آتش بسیار مقاوم‌تر بوده و مانع از نفوذ و جذب رطوبت نیز می‌شوند.

علاوه بر این موارد، کامپوزیت‌های طرح چوب در برابر سایر عوامل محیطی مخرب همچون حشرات و پوسیدگی هم عایق مناسبی هستند.

۵- ویژگی‌ها و کاربرد ورق کامپوزیت طرح سنگ

متنوع بودن انواع رنگ ورق کامپوزیت طرح سنگ، از جمله ویژگی‌های کاربردی این نوع متریال کامپوزیتی است. بر خلاف کامپوزیت‌های طرح چوب و آجر شما می‌توانید این دسته از پانل‌های کامپوزیتی را با بیشترین طیف گستره رنگی سفارش دهید!

علاوه بر متنوع بودن این نوع کامپوزیت از نظر طیف رنگی، از نظر ظاهری شباهت بسیار زیادی به سنگ‌های طبیعی همچون گرانیت، مرمر، تراورتن و… دارد. سبک‌وزن بودن انواع ورق کامپوزیت طرح سنگ و در کنار آن مقاومت بسیار بالا به جذب رطوبت و آب دو ویژگی مهم این متریال‌ها است.

مطالعه بیشتر:  انواع کامپوزیت بین کابینتی (کیفیت و طرح‌ها و رنگ‌ها)

 

 

۶- کامپوزیت PVDF

یکی از خاص‌ترین انواع ورق کامپوزیت که امروزه در صنعت ساخت‌وساز تنها در پروژه‌های حرفه‌ای بدون درنظرگرفتن قیمت تمام شده آن مورد استفاده قرار می‌گیرد، کامپوزیت PVDF نام دارد. استفاده از ماده پلی وینیلیدن فلوئوراید یا همان PVDF در لایه خارجی این ورق کامپوزیتی باعث می‌شود تا بیشترین ضریب سختی را داشته باشد. با افزایش ضریب سختی قطعاً گستره مقاومتی متریال در برابر فشار و ضربه بیشتر می‌شود. وجود برخی ویژگی‌های منحصربه‌فرد زیر در کامپوزیت PVDF سبب برتری آن نسبت به سایر انواع مختلف ورق کامپوزیت شده است:

  • وزن سبک
  • عایق رطوبتی
  • ظاهر خاص و زیبا
  • مقاوم در برابر حریق
  • مقاومت بالا در برابر الکتریسیته (عایق الکتریکی)
  • مقاوم در برابر اشعه فرابنفش خورشید و شوینده‌های قوی

۷- کامپوزیت ۳D                                                                                                                                            

ورق‌های کامپوزیت ۳D با بهترین کیفیت و ضخامت‌های مختلف تولید می‌شوند. از جمله ویژگی‌های این نوع ورق‌ها می‌توان به مقاومت در برابر حرارت، رطوبت و سرما همچنین انعطاف‌پذیری بالا و حمل‌ونقل آسان آن اشاره کرد؛ همچنین ورق‌های ۳D به علت سبک بودن نصب سریعی داشته در عین حال مقرون‌به‌صرفه بوده و ایمنی بالا و عایق صدا نیز هستند. همه‌ی این ویژگی‌ها در ورق‌های کامپوزیت ۳D باعث گردیده انتخاب آن را برای مصرف‌کنندگان نهایی در اولویت قرار دهد.

پرمیوم باند: مرجع تخصصی و معتبر تولید انواع ورق کامپوزیت در ایران و خاورمیانه!

اگر به دنبال ورق کامپوزیت باکیفیت و در عین حال مقرون‌به‌صرفه هستید، پیشنهاد ما به شما بازدید از محصولات شرکت پرمیوم باند است. در این مجموعه بزرگ، از آخرین استانداردهای روز دنیا برای تولید انواع پانل‌های کامپوزیتی استفاده می‌گردد. علت مقرون‌به‌صرفه بودن ورق‌های کامپوزیتی تولیدی در پرمیوم باند در اصل ارتباط مستقیم این مجموعه با شرکت‌های تأمین‌کننده مواد اولیه در کشورهای مختلف است.

طنین پایانی در مورد انواع ورق کامپوزیت

شناختن انواع ورق کامپوزیت به شما کمک می‌کند تا بهترین انتخاب را برای کاربری موردنظرتان داشته باشید. فرقی نمی‌کند که کاربری شما نمای بیرونی سازه، پارتیشن‌بندی داخلی یا ساخت تابلو است. با استفاده از بهترین نوع ورق کامپوزیتی می‌توانید نیازهای خود را با هزینه مناسب برطرف کنید. اما باید توجه داشته باشید که انتخاب یک شرکت معتبر تولیدی می‌تواند نقش سرنوشت‌سازی در هزینه‌های تهیه ورق کامپوزیت داشته باشد.

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
مشاهده‌ی تمام نظرات

مقالات برتر

آخرین مقالات