Search
Close this search box.

قیمت نمای کامپوزیت + انواع کامپوزیت نمای ساختمان

کامپوزیت نمای ساختمان

فهرست

آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که چرا امروزه کامپوزیت نمای ساختمان در حال جایگزینی سایر نماهای سنتی است؟ چه ویژگی‌ها و مشخصات فنی خاصی در نمای کامپوزیت وجود دارد که آن را تبدیل به یک گزینه محبوب در معماری مدرن کرده است؟ آیا واقعاً مقاومت و زیبایی همزمان را می‌توان در یک نما ترکیب کرد؟ در ادامه با هم به بررسی جزئیات، ویژگی‌ها و کاربردهای نمای کامپوزیت خواهیم پرداخت تا به همه این سوالات پاسخ دهیم.

نمای کامپوزیت چیست؟

نمای کامپوزیت اصطلاحاً به نمایی گفته می‌شود که پوشش نهایی آن را ورقی از آلومینیوم تکمیل کرده است. به همین دلیل است که به آن، نمای آلومینیومی نیز گفته می‌شود. نمای آلومینیومی نه تنها ظاهری زیبا و مدرن به ساختمان می‌بخشد، بلکه مقاومت و استحکام لازم را نیز فراهم می‌کند.

برای تولید کامپوزیت نمای ساختمان از موادی همچون فیبرهای مقاوم استفاده می‌شود. این فیبرها می‌توانند کربنی یا شیشه‌ای باشند. همچنین در کنار این فیبرهای مقاوم، از ماتریس معدنی یا پلاستیکی نیز استفاده می‌کنند. همین امر موجب شده تا نمای ساختمان کامپوزیتی، انعطاف پذیری بالایی داشته باشد.

اهمیت اجرای نما کامپوزیت در ساختمان‌ها

در مطالب فوق در راستای پاسخ به پرسش نما کامپوزیت چیست؟ به توضیحات کاملی پرداختیم. همان طور که می‌دانید نما ساختمان یکی از مهم‌ترین بخش‌های آن بوده و مهندسین نیز توجه ویژه‌ای به این بخش دارند. استفاده از یک نما با متریال مرغوب و مناسب علاوه بر بهبود ظاهر ساختمان منجر به افزایش استحکام سازه نیز می‌شود. نمای آلومینیوم کامپوزیت به شکل پنل‌هایی با ابعاد مشخص در نمای ساختمان‌ها استفاده می‌شود.

در حالت کلی ضخامت انواع کامپوزیت نما (پنل‌های کامپوزیتی) بین ۲ تا ۶ میلی‌متر است. اما این روزها عمدتا از پانل‌هایی با ضخامت معمول ۴ میلی‌متری در انواع ساختمان‌های مسکونی و تجاری استفاده می‌شود. جالب است بدانید نماهای کامپوزیتی برای اولین بار در کشور آلمان توسط محققین اختراع شد.

مهم‌ترین فواید نمای کامپوزیت که نمی‌دانستید!

نمای آلومینیوم کامپوزیت مزیت‌های بسیار زیادی دارد. یکی از اصلی‌ترین فواید انواع کامپوزیت نما آلومینیومی، مقاومت بسیار بالای آن‌ها در برابر تغییرات دما و شرایط جوی است. کامپوزیت‌های نما آلومینیومی می‌توانند در بازه دمایی منفی ۵۰ درجه سانتی گراد تا ۸۰ درجه سانتی گراد مقاومت مطلوبی از خود نشان دهند؛ به گونه‌ای که کیفیت ساخت آن‌ها به خوبی حفظ شود.

لازم به ذکر است که لایه آلومینیومی نماهای کامپوزیتی، ضد رطوبت است. همچنین به علت وجود لایه میانی پلیمری بین دو لایه آلومینیومی شاهد مقاومت فوق‌العاده این پانل‌ها در برابر عبور و نفوذ صدا، رطوبت و… هستیم. به بیانی واضح‌تر علت ارزنده بودن قیمت ورق کامپوزیت نما داشتن برخی ویژگی‌هایی همچون عایق حرارتی و صوتی و رطوبتی است.

سهولت حمل و نقل ورق‌های کامپوزیتی

از جمله فواید شاخص نمای کامپوزیت که کمتر به آن پرداخته می‌شود، سهولت آن‌ها در جابه‌جایی است. علت این امر سبک وزن بودن پانل‌های کامپوزیتی است که باعث شده فرایند انتقال و حمل آن‌ها ساده‌تر گردد. در واقع این نوع از نماها نسبت به سایر نماهای ساختمانی وزن کمتری داشته و قابلیت شستشو دارند.

قابلیت آب بندی اصولی و دقیق

انواع کامپوزیت نما اعم از کامپوزیت طرح آجر و… همگی دارای قابلیت آب بندی هستند؛ یعنی می‌توان این متریال‌های مقاوم و سبک وزن را به صورت اصولی و دقیق آب بندی کرد. برای جلوگیری از نفوذ آب ناشی از بارش برف و باران به داخل ساختمان‌ها، کارشناسان اجرای نما کامپوزیت، پس از نصب آن‌ها را آب بندی می‌کنند.

مواد اولیه و سازنده کامپوزیت نما

یکی از رایج‌ترین سوالاتی که به محض شنیدن نما کامپوزیتی ذهن افراد را به خود درگیر می‌کند، این است که این پانل‌ها از چه نوع مواد اولیه‌ای ساخته شده‌اند؟ در حقیقت ورق‌های کامپوزیتی از دو لایه آلومینیوم و یک لایه میانی از جنس پلیمر تشکیل شده‌اند. هدف از قرارگیری یک لایه میانی از جنس مواد پلیمری بین دو لایه آلومینیومی به نوعی عایق‌سازی و مقاوم کردن متریال در برابر ضربه، آلودگی صوتی و حتی حرارت است.

البته علاوه بر این لایه میانی از جنس پلی اتیلن، در ساخت نمای کامپوزیت آلومینیوم از یک پوشش از جنس FEVE یا PVDF استفاده می‌شود. در حالت معمول ضخامت لایه‌های آلومینیومی این نماها بین ۰٫۳ تا ۰٫۵ میلی‌متر است.

اجزای تشکیل دهنده ورق نما کامپوزیت

  • لایه رنگ پلی استر
  • رنگ نانو
  • پوشش محافظ
  • لایه پلی اتیلن
  • چسب
  • رنگ نانو
  • ورق آلومینیوم سبک و ضد زنگ

انواع نمای کامپوزیت طرح سنگ و آجر نما و… همگی از اجزای فوق تشکیل شده و تنها از نظر ظاهری با یکدیگر تفاوت دارند.

انواع کامپوزیت نما

برخی از مواد اولیه انواع نما کامپوزیت با یکدیگر تفاوت‌هایی دارند. در واقع هر یک از این پانل‌ها بنا بر مواد سازنده، کاربری و ویژگی‌های مختلفی داشته و همچنین از قیمت متفاوتی برخوردار هستند. حتی آلیاژ آلومینیومی که در هر یک از دسته بندی‌های مختلف پانل‌های کامپوزیتی به کار برده می‌شوند؛ متفاوت هستند.

مطالعه بیشتر:  نمونه ورق کامپوزیت برای درب پارکینگ (انواع پارکینگ‌ها)

۱- ورق‌های کامپوزیتی فاقد لایه محافظتی

این دسته از نمای آلومینیوم کامپوزیت هیچ گونه لایه محافظتی نداشته و به صورت مستقیم آلیاژ آلومینیومی روی آن اجرا می‌شود. به علت عدم حضور یک لایه محافظتی، ممکن است این دسته از پانل‌های آلومینیومی در برابر شرایط جوی و عوامل محیطی مخرب مقاومت مطلوبی از خود به نمایش نگذارند. با توجه به این توضیحات استفاده از پانل‌های کامپوزیتی فاقد لایه محافظتی به عنوان نما اصلا توصیه نمی‌شود. در حالی که برای دکوراسیون داخلی می‌توان از آن‌ها به صورت گسترده استفاده کرد.

۲- ورق کامپوزیتی دارای پوشش PVDF

نما کامپوزیتی دارای پوشش محافظتی PVDF در برابر عوامل بیرونی مخرب بسیار مقاوم است. پوشش PVDF در اصل نوعی رزین است که با نام پلی وینیل دین فلوراید شناخته شده و از رنگ به کار برده شده در برابر عوامل محیطی مخرب به خوبی محافظت می‌کند. به‌علاوه، این لایه پوششی می‌تواند از کیفیت متریال در برابر نور فرابنفش خورشید و شرایط فوق اسیدی محافظت کرده و مانع از تخریب آن شود.

۳- ورق آلومینیومی با پوشش NANO-PDF

یکی دیگر از پرکاربردترین انواع نما کامپوزیتی، ورق‌های آلومینیومی با پوشش نانو پی دی اف هستند. این دسته از کامپوزیت‌های آلومینیومی به یک لایه سوم از نوع PVDF مجهز شده و به همین دلیل نسبت به رزین‌های عادی بهتر هستند. متریال استفاده شده در لایه میانی این کامپوزیت‌ها از نوع غیر قابل اشتعال و دارای ماده معدنی به نام هیدروکسید آلومینیوم است.

۴- نمای کامپوزیت سفید

ورق‌های کامپوزیتی آلومینیومی سفید یکی دیگر از پرکاربردترین انواع پانل‌های مخصوص نما هستند. این نوع از نما کامپوزیتی نیز از دو فناوری ویژه PVDF و نانو PVDF بهره می‌برد. امروزه در بسیاری از سازه‌های تجاری و حتی مسکونی از ورق نما کامپوزیت سفید برای افزایش زیبایی استفاده می‌کنند.

۵- نما کامپوزیت طرح سنگ و چوب

پنل کامپوزیتی طرح چوب و سنگ از نظر ظاهری شباهت زیادی به چوب و سنگ واقعی داشته و حتی نسبت به نسخه واقعی این متریال‌ها کاربرد گسترده‌تری دارند. علت این امر در اصل وجود برخی ویژگی‌های کاربردی همچون ضد رطوبت و حرارتی، سهولت نصب بیشتر و مهم‌تر از همه قیمت مناسب‌تر است. کامپوزیت نما سنگ (یعنی طرح سنگ) توسط برخی شرکت‌های تامین کننده معتبر با استفاده از یک لایه نازک از سنگ واقعی پوشانده می‌شود. همچنین کامپوزیت‌ طرح آجر نما و طرح چوب نیز بدین صورت ساخته می‌شوند.

اجزای تشکیل دهنده کامپوزیت ساختمان

نمای کامپوزیت ساختمان یک طبقه و دو طبقه از اجزای مختلفی تشکیل می‌شوند. ما در این بخش، اجزای نمای ساختمان کامپوزیتی را به شما معرفی می‌کنیم.

قیمت و هزینه نمای کامپوزیت

قیمت نمای کامپوزیت ساختمان با توجه به وضعیت اقتصادی کشور متغیر است؛ اما باید بدانید که عوامل مختلفی می‌توانند روی قیمت نهایی این متریال تاثیر بگذارند. ابعاد کامپوزیت نمای ساختمان، نوع آلیاژ آلومینیوم، ضخامت و غیره همگی‌ می‌توانند روی قیمت این طرح تاثیر داشته باشند.

کامپوزیت نما قیمتی چالش‌برانگیز دارد که مربوط به خرید و فروش متریال‌ها است؛ چراکه در بازار امروزی قیمت مواد اولیه دائما در حال تغییر است. اما در کل مواردی همچون طراحی نما کامپوزیت و قوطی مخصوص جهت زیرسازی، دستمزد کارکنان و نصاب و… در هزینه نهایی پانل‌های کامپوزیتی تاثیر مستقیمی دارند.

علاوه بر این، قیمت ورق آلومینیوم نما نیز در پروسه تعیین هزینه نهایی نمای کامپوزیتی نیز تاثیرگذار است. برخی از شرکت‌های معتبری همچون پرمیوم باند با بهره‌گیری از بهترین متریال‌ها در ساخت انواع ورق نمای کامپوزیت و دریافت اجرت کمتر می‌توانند بهترین خدمات را در این عرصه ارائه کنند.

کامپوزیت نمای ساختمان

مزایا و معایب نمای کامپوزیت

کامپوزیت‌ نمای ساختمان مانند هر متریال دیگری، مزایا و معایب خاصی دارد. شما باید قبل از انتخاب، با مزایا و معایب آن آشنا شوید تا بتوانید انتخاب درستی داشته باشید. ما در این بخش به بررسی مزایا و معایب انواع کامپوزیت ساختمانی می‌پردازیم.

سبک بودن نما

همان‌طور که قبل‌تر به آن اشاره کردیم، کامپوزیت نمای ساختمان بسیار سبک است. بدون شک یکی از اصلی‌ترین دلایلی که موجب گرایش مردم به این نوع نما می‌شود، وزن کم آن است. هر مترمربع ورق کامپوزیت، وزنی معادل ۴٫۵ تا ۶٫۵ کیلوگرم دارد. این عدد در مقایسه با دیگر متریال ساختمانی از جمله سنگ، سیمان یا شیشه، بسیار کمتر است.

سرعت بالا در اجرا و مونتاژ آسان

به طور کلی نماهای خشک مثل کامپوزیت نما، به سریع بودن اجرای خود شهرت دارند. از طرف دیگر سبکی ورق‌های کامپوزیت نیز مزید بر علت شده است و این نما را به یک نما با سرعت اجرای بالا تبدیل کرده است.

خاصیت عایق صوتی

شاید برایتان جالب باشد که بدانید نمای کامپوزیت به عنوان یک عایق صدا و آکوستیک نیز عمل می‌کند. این امر به دلیل وجود یک لایه هوایی بین دیوار ساختمان و نما ایجاد می‌شود. پس در جواب کسانی می‌پرسند نمای کامپوزیت چیست؟ می‌توان گفت علاوه بر نمای ساختمان، یک عایق صوتی هم هست.

مطالعه بیشتر:  آب بندی نما کامپوزیت چیست؟ + انواع و فواید آن

تنوع بالا در رنگ

یکی دیگر از ویژگی‌های جذاب کامپوزیت نما، تنوع بالا در طرح و رنگ است. همان‌طور که برخی از نماها محدودیت‌هایی در رنگ دارند؛ اما کامپوزیت نما به دلیل تکنولوژی پیشرفته‌ای که در تولید آن مورد استفاده قرار می‌گیرد، در رنگ‌های بسیار متنوعی قابل اجرا است.

مقاومت در برابر حریق

یکی از جدیدترین انواع نمای کامپوزیت، نوع نسوز آن است. کامپوزیت نسوز از قابلیت مقاومت در برابر آتش سوزی برخوردار بوده و طرفداران زیادی دارد. مقاومت کامپوزیت در برابر سوختن آن را به یک گزینه عالی برای نمای ساختمان‌های امنیتی تبدیل کرده است.

مقاوم در برابر زلزله

از دیگر مزیت‌های قابل توجه می‌توان عملکرد خوب کامپوزیت در برابر زلزله را بیان کرد. از آن‌جایی که ورق‌های کامپوزیت جداگانه و با فاصله از دیگر ورق‌ها نصب می‌شوند، در هنگام زلزله هر ورق به صورت جدا واکنش نشان می‌دهد. به همین دلیل ایرادی سراسری و یک دست در نمای کل ساختمان پیدا نمی‌شود.

امکان ایجاد طرح‌های مختلف

در ادامه‌ی بحث، می‌توان گفت این نما از انعطاف بالایی در برابر شکل پذیری برخوردار است. طراحی ورق‌های کامپوزیت با استفاده از دستگاه مخصوصی صورت می‌گیرد. این دستگاه cnc نام دارد و با استفاده از آن می‌توان کامپوزیت نما را در طرح‌های متنوع اجرا کرد.

قیمت نمای کامپوزیت

ایجاد نمایی زیبا

پانل کامپوزیت نما یک عنصر ساختمانی است که در کامپوزیت نمای ساختمان استفاده می‌شود و ترکیبی از مواد مختلف همچون فولاد، آلومینیوم، مواد پلیمری و مواد شیشه‌ای است. این پانل‌ها به صورت تخته‌های بزرگ تولید می‌شوند و بر روی ساختمان نصب می‌شوند تا نمایی زیبا به ساختمان بدهند.

 قابلیت تعویض

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، در نمای کامپوزیت ساختمان، هر ورق جداگانه نصب می‌شود. همین مزایای زیادی را به همراه دارد که قابلیت تعویض آسان این ورق‌ها از جمله آن است. در کامپوزیت نما اگر یک ورق دچار آسیب شود به راحتی می‌توان آن را عوض کرد. به این صورت، هزینه‌های تعویض و تعمیر در این نوع نما بسیار پایین‌تر از دیگر نماها خواهد بود.

اهمیت اجرای صحیح

در اجرای نمای کامپوزیت باید نهایت دقت و ظرافت به کارگرفته شود. به همین دلیل اجرای این نوع نما، تنها به دست افرادی با تخصص و مهارت بالا صورت می‌گیرد. هرگونه اشتباهی در اجرای کامپوزیت نما، ظاهر ساختمان را به طور کلی دستخوش تغییر می‌کند. همچنین کامپوزیت نمای داخلی نیز به همین میزان حائز اهمیت است. عدم دقت در اجرای کامپوزیت نمای ساختمان موجب ایجاد تورفتگی و اعوجاج در آن خواهد شد.

نکات مهم در رابطه با اجرای نما کامپوزیت

  • بررسی وضعیت نقشه برداری و آهن کشی سازه
  • بررسی دقیق تعادل و تاب قوطی‌های زیرسازی
  • انتخاب نمای کامپوزیت آلومینیوم متناسب با شرایط پروژه و ساختمان
  • اصلاح فاصله بیش از حد بین نما و دیوار اصلی سازه
  • استفاده از پانل کامپوزیتی با روکش نانو در مناطق با شرایط جوی آلوده
  • باید ضخامت پانل‌های کامپوزیتی حداقل ۴ میلی‌متر باشد.
  • کندن برچست‌های محافظ بعد از اتمام فرایند اجرا از روی پانل‌ها

جمع‌بندی در مورد کامپوزیت در ساختمان

کامپوزیت نمای ساختمان یکی از جدیدترین طرح‌هایی است که برای نمای ساختمان‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. این طرح از مواد مختلفی ساخته می‌شود. به همین علت انعطاف پذیری بالایی دارد و در اشکال مختلفی عرضه خواهد شد.

این نوع کامپوزیت برای نمای ساختمان مزایا و معایب خاصی دارد که لازم است قبل از اجرا حتما به آن‌ها توجه شود. پرمیوم باند در این مطلب مهم‌ترین مزایا و معایب این طرح را به همراه انواع آن مورد بررسی قرار داد تا بتوانید انتخابی هوشمندانه داشته باشید

گالری تصاویر انواع نمای کامپوزیت

نمای کامپوزیت اصطلاحا به نمایی گفته می‌شود که پوشش نهایی آن را ورقی از آلومینیوم تکمیل می‌کند. این نوع نما به طور خاص به عنوان نمای آلومینیومی نیز شناخته می‌شود.

استفاده از کامپوزیت نما به دلیل سبکی و زیبایی ظاهری، اجرای آسان، و مقاومت در برابر عوامل طبیعی، از مزایای اصلی در طراحی ساختمان‌ها است. این نوع نما به طراحان ساختمان امکان می‌دهد تا طرح‌ها و ایده‌های خلاقانه‌تری را در اجرای نماهای ساختمانی مورد استفاده قرار دهند.

نمای کامپوزیت در برابر زلزله مقاوم است به دلیل نحوه اجرای آن، ورق‌های کامپوزیت جداگانه و با فاصله از دیگر ورق‌ها نصب می‌شوند، به این ترتیب هر ورق به صورت جداگانه به زلزله واکنش نشان می‌دهد و از ایجاد تورفتگی یا اعوجاج در نمای کلی ساختمان جلوگیری می‌کند.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
مشاهده‌ی تمام نظرات
trackback
برترین ورق کامپوزیت (انواع برندهای ورق کامپوزیت)

[…] آلومکس یکی از تولیدکنندگان انواع ورق کامپوزیت نمای ساختمان در ایران است. قیمت محصولات این شرکت بستگی به […]

مقالات برتر

آخرین مقالات