Search
Close this search box.

اصول شاسی کشی یا نبشی کشی نمای ساختمان

نبشی کشی نما

فهرست

شاسی کشی نمای ساختمان یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین بخش‌های مربوط به صنعت ساخت و ساز است. هدف از به‌کارگیری اصول و مبانی نبشی کشی، در اصل افزایش مقاومت بخش خارجی سازه یعنی نما است. با این‌همه شاسی کشی علاوه بر افزایش میزان مقاومت نما، باعث افزایش میزان استحکام و قدرت بخش داخلی ساختمان‌ها نیز می‌شود.

در بسیاری از مواقع یکی از دلایل اصلی ریزش نمای ساختمان، شاسی کشی غیراصولی با مهندسی ضعیف است؛ به همین دلیل باید پروسه نبشی کشی ساختمان با نهایت دقت و تخصص توسط مهندسین مجرب صورت پذیرد.

منظور از شاسی کشی ساختمان چیست؟

شاسی کشی یا همان نبشی کشی نمای ساختمان از جمله مهم‌ترین بخش‌ها برای مقاوم‌سازی سازه است. در این عملیات عمدتا از نبش‌های آهنی و فولادی استفاده می‌شود. در واقع علت اینکه شاسی کشی با نام نبشی کشی نیز شناخته می‌شود؛ استفاده از متریال‌هایی تحت عنوان Iron Angle است. حتی در بحث برآورد هزینه‌های مربوط به اجرای نبشی کشی نما، قیمت و هزینه‌های نبشی‌ نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد؛ چراکه هزینه اجرا و پیاده‌سازی اصول نبشی دقیقا به قیمت نبش‌های آهنی بستگی دارد.

همان‌طور که می‌دانید اسکلت هر ساختمان نقش جان و قلب آن را دارد؛ از طرفی چنان‌چه نبشی کشی ساختمان به‌صورت اصولی و مهندسی شده رعایت نشود، ممکن است اسکلت ساختمان تحت تاثیر عوامل محیطی همچون زلزله و… قرار گیرد.

نکات و اصول شاسی کشی نمای ساختمان

شاسی کشی نمای ساختمان، اصول و قواعد خاص خود را دارد. در این بخش به معرفی برخی از مهم‌ترین اصول و حتی نکات جزئی مربوط به نبشی کشی نمای ساختمان می پردازیم. تمامی مهندسین پروژه‌های ساختمانی باید تمامی این اصول و نکات را بادقت رعایت کنند تا در نهایت بتوانند ساختمانی با بالاترین ضریب مقاومتی و استحکام خلق کنند.

۱- انتخاب مصالح مرغوب و درجه یک

یکی از اصول بسیار مهم مربوط به نبشی کشی نمای ساختمان، انتخاب مواد و مصالح باکیفیت است. همچنین نوع متریالی که برای نبشی کشی استفاده می‌شود باید متناسب با سایر مصالح به کار رفته در ساختمان باشد. توجه داشته باشید که حتی استفاده از نماپوش‌های باکیفیت نیز می‌تواند عمر و گستره‌ی مقاومت در بحث شاسی کشی را تا حد زیادی افزایش دهد. پروفیل‌های کامپوزیتی امروزه از جمله بهترین متریال‌ها برای افزایش مقاومت ساختمان‌ها در بخش نما هستند. مصالح مورد نیاز برای نبشی کشی عبارت‌اند از:

  • تیرآهن
  • ناودانی
  • میلگرد
  • نبشی
  • رابیتس
  • قوطی
مطالعه بیشتر:  ورق کامپوزیت ضد حریق و کندسوز (انواع و توضیحات)

۲- رعایت اصول مربوط به ایجاد روکش برای اتصال نبشی

در عملیات زیرکاری، آخرین مرحله یعنی اتصال نبشی به نمای اصلی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در این مرحله از شاسی کشی نمای ساختمان، مهندسین باید حتما ساختار نبشی شده را در جای خود فیکس کرده و سعی کنند برای این فیکس کردن از متریال‌های مناسب بهره ببرند. البته متریال‌های به کار رفته در این بخش با توجه به نوع نماپوش متفاوت است. برای مثال در نماهای کامپوزیتی از گیره‌های فلزی استفاده می‌شود. در نماهای سنگی و سرامیکی رابیتس و سیمان به کار گرفته می‌شوند.

۳- دیتیل شاسی کشی نمای ساختمان

در بحث شاسی کشی نمای ساختمان‌ها حتما باید به بحث دیتیل و ابعاد توجه شود. پروفیل‌های مورد استفاده در این عملیات باید به ابعاد ۴۰×۴۰، ۶۰×۶۰ و ۸۰×۴۰ باشند. هدف از به‌کارگیری پروفیل‌هایی با چنین ابعادی به طور قطع رعایت بحث مقاومت و استحکام شاسی نمای ساختمان است.

استفاده از میلگردها به اندازه مورد نیاز یکی دیگر از نکات مهم در بحث شاسی کشی نمای ساختمان محسوب می‌شود. هر چقدر تعداد میلگردهای به‌کاررفته بیشتر باشد به همان اندازه هزینه‌های اجرایی نبشی کشی بیشتر خواهد بود.

نبشی کشی نما

نکات مهندسی در نبشی کشی نمای ساختمان

  • پروسه قوطی کشی باید بر اساس طراحی نمای کامپوزیتی انجام شود.
  • استفاده از لاستیک‌‌های دی الکتریکال برای ممانعت از خوردگی و زنگ‌زدگی آهن و آلومینیوم
  • تراز شدن دقیق پروفیل‌های عرضی و ارتفاعی
  • رعایت فاصله بین نما و دیوار اصلی ساختمان

انواع نبشی کشی نمای ساختمان

اصول شاسی کشی نمای ساختمان مربوط به تمامی دسته بندی‌ها است؛ یعنی در هر یک از انواع روش‌های نبشی کشی باید تمامی این مراحل رعایت شود. هر چند ممکن است برخی موارد همچون نوع متریال به کار رفته در پروسه شاسی کشی در هر یک از متدها متفاوت باشد.

مطالعه بیشتر:  بهترین ورق برای تابلو نمای کامپوزیت مغازه

شاسی کشی سنگی

در این مدل از شاسی کشی، نماپوش سنگی به کار برده می‌شود. به علت بالا بودن وزن نمای سنگی حتما باید از اتصالات محکمی به نام پیچ و پرچ، جوشکاری و… استفاده شود.

شاسی کشی نمای کامپوزیت

در اجرا نبشی کشی نمای کامپوزیتی از پروفیل‌های فولادی درجه یک استفاده می‌شود. پس از اجرای این پروفیل‌ها، نماپوش‌های کامپوزیتی روی آن‌ها قرار می‌گیرند. زیرسازی نماهای کامپوزیتی نسبت به سایر متریال‌ها بسیار ساده‌تر و کم‌هزینه‌تر است. در واقع نماپوش‌های کامپوزیتی به علت داشتن ویژگی‌هایی همچون وزن سبک، مقاومت بالا و… نسبت به سایر متریال‌ها، بیشتر در صنعت ساخت و ساز مورد توجه قرار می‌گیرند.

شاسی کشی نمای ساختمان

زیرسازی نمای خشک

منظور از نمای خشک همان نماهایی است که در اجرای آن‌ها از مصالحی همچون ملات و دوغاب استفاده نمی‌شود. نماپوش‌هایی از جنس سرامیک خشک نمونه‌ای از نماهای خشک هستند. در بحث زیرسازی این قبیل نماها عمدتا از المان‌های عمودی و افقی استفاده می‌شود.

نبشی کشی نمای سیمانی

در شاسی کشی این دسته از نماها معمولا از میلگرد یا رابیتس و قوطی فلزی استفاده می‌شود. البته برای استحکام‌سازی هر چه بیشتر، مقداری ملات نیز روی رابیتس‌ها پخش می‌شود.

شاسی کشی نمای چوبی

نماهای چوبی در صنعت ساختمان‌سازی تحت عنوان نماهای ترموود نیز شناخته می‌شوند. در بحث زیرسازی این نماها از دو نوع متریال سیمان یا فلز استفاده می‌شود.

جمع‌بندی در مورد نبشی کشی نما

در این مطلب از پرمیوم باند، تمامی اطلاعاتی که باید در مورد بحث شاسی کشی نمای سختمان بدست می‌آوردید را به اشتراک گذاشتیم. برای نبشی کشی نمای ساختمان ابتدا باید مصالح مناسب و باکیفیت تهیه شده و سپس توسط مهندسین متخصص و حرفه‌ای مراحل و اصول مرتبط پیاده‌سازی شوند.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
مشاهده‌ی تمام نظرات

مقالات برتر

آخرین مقالات