Search
Close this search box.

ترموود چیست؟ + کاربردهای چوب ترموود در صنعت ساختمان‌سازی

ترموود ابزاری برای استفاده در دکوراسیون نما و ساخت بخش هایی از خانه

فهرست

در طی سال‌های اخیر با توجه به پیشرفت‌های چشمگیری که صنعت ساخت‌وساز داشته، شاهد رونمایی از متریال‌های پرکاربرد و جدیدی هستیم. ترموود از جمله متداول‌ترین و رایج‌ترین متریال‌هایی است که در صنعت ساختمان‌سازی عمدتاً به عنوان دیوارپوش، نماپوش، کف‌پوش و مواردی این‌چنینی مورد استفاده قرار می‌گیرد. هرچند از دیرباز از ترموود به عنوان یک متریال مقاوم و عایق استفاده می‌شد، اما امروزه بیشتر از دهه‌های گذشته در ساخت سازه‌های مختلف مورد توجه قرار گرفته است.

ترموود در طرح های مختلف

چوب ترموود در اصل نوع فراورده شده چوب طبیعی است که در اثر حرارت بالا تولید می‌شود. این نوع متریال چوبی در مقایسه با سایر چوب‌ها استحکام و مقاومت بیشتری دارد. حتی در برابر شرایط آب‌وهوایی مرطوب و بارانی هم می‌تواند به عنوان یک متریال عایقی عمل کند! بر خلاف تصور خیلی از افراد، چوب ترموود فاقد هر گونه مواد شیمیایی و افزودنی بوده و ساختار کاملاً طبیعی دارد.

آشنایی با ساختار ترموود

ترموود اصطلاح پرتکراری است که امروزه در صنعت ساخت‌وساز و دکوراسیون داخلی به کار برده می‌شود. چوب ترموود همان چوب گرمادیده است که طی یک فرایند کاملاً مهندسی شده، به صورت خام حرارت دیده و طی این فرایند، ماده‌ای به نام صمغ از آن جداسازی می‌شود. هدف از حرارت‌دهی به چوب، در واقع همان خارج‌کردن صمغ است. با خارج‌کردن این ماده میزان مقاومت چوب در برابر نور خورشید و رطوبت افزایش می‌یابد.

طبق برخی آزمایش‌های صورت‌گرفته این متریال حتی در برابر پوسیدگی هم مقاوم بوده و در گذر زمان کیفیت اولیه خود را از دست نمی‌دهد.

مهم‌ترین ویژگی‌ها و مزایای ترموود

طبق تعریف‌های فوق دانستید که ترموود چیست، اما برای پی‌بردن به اهمیت و جایگاه برتر این متریال در صنعت ساخت‌وساز بهتر است با ویژگی‌های ساختاری آن نیز آشنا شوید! یکی از بارزترین خصوصیات ترموود که باعث شده بیشتر به عنوان نماپوش و دیواره عایق در بخش داخلی سازه‌ها مورد استفاده قرار گیرد، ظاهر شیک و تنوع بالا در طرح‌های تولیدی آن است. در ادامه به معرفی دیگر ویژگی‌های کاربردی این متریال را خواهیم پرداخت.

۱- عدم تغییر شکل در گذر زمان (ثابت‌بودن ابعاد ترموود)

ترموود (THERMOWOOD) یکی از بهترین مصالح چوبی است که در برابر تغییرات محیطی مقاومت بالایی دارد. مهم‌ترین ویژگی آن این است که پس از نصب، ابعادش ثابت می‌ماند و تغییر نمی‌کند. این یعنی وقتی ترموود را در نما یا دیوار استفاده می‌کنید، نگران تغییر شکل یا اندازه آن نیستید. چه در گرما و چه در سرما، چه در رطوبت و چه در خشکی، ترموود سایز و شکل اولیه‌اش را حفظ می‌کند.

این ویژگی باعث می‌شود که نمای ساختمان یکدست و زیبا بماند و شما نیازی به تعویض یا تعمیر مداوم نداشته باشید. در واقع، ترموود یک انتخاب عالی برای افرادی است که به دنبال مصالحی بادوام و باکیفیت هستند.

۲- مقاوم در برابر ترک‌خوردگی

دومین ویژگی ساختاری از ترموود که منجر به کارایی هر چه بیشتر آن نسبت به سایر متریال‌ها شده، مقاومت بسیار بالا در برابر شکاف و ترک‌خوردگی است. اگر بخواهیم دقیق‌تر به این مشخصه از چوب ترموود بپردازیم، باید بگوییم که در حرارت بالای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد ممکن است که گستره مقاومتی این متریال تا ۳۰ درصد کاهش یابد. هدف از به اشتراک گذاشتن این آمار و ارقام صرفاً این بود که نشان دهیم ترموود تا چه میزان می‌تواند در برابر ترک‌خوردگی مقاوم باشد!

مطالعه بیشتر:  نصاب کامپوزیت چه نکاتی را باید رعایت کند؟

۳- امکان بازیافت و تجزیه ترموود

همان‌گونه که در مطالب فوق بیان شد، چوب ترموود عاری از هر گونه مواد شیمیایی و غیرطبیعی است، به همین خاطر، پروسه بازیافت و تجزیه این متریال در طبیعت به‌درستی و در کمترین زمان ممکن صورت می‌گیرد!

موارد کاربرد ترموود در صنعت ساخت‌وساز و صنایع وابسته

شنیدن برخی حقایق ناگفته پیرامون ترموود بدون شک برای شما نیز بسیار جالب خواهد بود! چوب ترموود متریالی است که در جای‌جای صنعت ساختمان‌سازی حتی در ساخت کوچک‌ترین قطعات تزیینی هم کاربرد دارد!

کاربرد ترموود در دکوراسیون داخلی

ترموود به دلیل قابلیت‌های زیباسازی، مقاومت بالا و عایق‌بندی مناسب، گزینه برتری برای پوشش داخلی پارتیشن‌ها نسبت به چوب طبیعی محسوب می‌شود.با توجه به تنوع بالای انواع رنگ چوب ترموود این متریال عمدتاً برای زیباتر کردن بخش ظاهری تحت عنوان کف‌پوش، پوشش پله، کابینت و کمددیواری و دیوارپوش مورد استفاده قرار می‌گیرد.

حتی در بسیاری از پروژه‌ها ترموود کف بالکن واحد‌ها برای عایق‌بندی این بخش در برابر رطوبت، گرما انتقالی و مواردی ازاین‌قبیل استفاده می‌شود. مزایای پارتیشن ترموود بیشتر از آن چیزی است که تصور می‌کنید، با این متریال شما هم می‌توانید بخش دکوراسیون داخلی سازه خود را به بهترین شکل ممکن با هزینه مناسبی عایق‌بندی کنید.

زیباسازی تراس و بالکن با ترموود

بسیاری از شرکت‌های معتبر دکوراسیون داخلی این روزها به جهت عایق‌بندی هر چه بهتر تراس و بالکن سازه‌ها به خصوص سازه‌های ویلایی از متریال ترموود استفاده می‌کنند. این متریال چوبی همان‌طور که قبلاً گفتیم، از نظر برش در ابعاد مختلف انعطاف بالایی دارد و به همین دلیل می‌توان انواع طرح‌ها و شکل‌های مختلف و پیچیده را به کمک آن اجرا کرد! هزینه اجرای ترموود تراس کمی بیشتر از سایر متریال‌ها مانند کامپوزیت طرح چوب است.

طراحی و ساخت انواع درب حیاط ترموود

درب حیاط ترموود در شکل‌، ابعاد و اندازه‌های مختلفی قابلیت تولید را دارد. حتی در بسیاری از ورودی ویلاها و تالارهای بزرگ این روزها بیشتر از متریال ترموود استفاده می‌کنند. البته نکته بسیار مهمی که در اینجا وجود دارد، بحث هزینه و تعرفه متریال اجرایی است. قبل‌تر هم گفتیم که قیمت ترموود و هزینه نصب و اجرای آن در مقایسه با سایر متریال‌های هم‌رده خود مانند کامپوزیت بیشتر است. چنانچه بحث تعرفه برای شما اهمیت دارد، پیشنهاد ما جایگزین‌کردن کامپوزیت طرح چوب به جای چوب ترموود است.

ترموود پشت تی‌وی (پشت تلویزیون)

میزان کارایی ترموود به حدی در صنعت دکوراسیون و ساخت‌وساز افزایش یافته که امروزه شاهد استفاده از آن حتی در فضای پشت تی‌وی‌ها نیز هستیم! ایده زیباسازی دکور پشت میز تلویزیون به وسیله متریال ترموود از جمله ایده‌های ناب اما خیلی گران بود! اما خوشبختانه ایده‌های ارزان‌تری هم برای زیباتر کردن فضای پشت تلویزیون وجود دارد.

مطالعه بیشتر:  معرفی 6 تا از بهترین نرم افزار طراحی نما ساختمان

 

 

متریال کامپوزیت طرح چوب دقیقاً همان ایده کم‌هزینه و اقتصادی برای پشت تی‌وی است، تنها تفاوتی که بین ترموود پشت تی‌وی و کامپوزیت وجود دارد هزینه نصب و تهیه متریال هست! حتی برای جلوگیری از مشکلاتی اعم از سنگینی وزن پنل ترموود پیشنهاد می‌کنیم پانل‌‌های کامپوزیتی سبک‌وزن را جایگزین کنید.

ویژگی‌های تابلو ترموود و مقایسه آن با تابلو کامپوزیتی

یکی دیگر از موارد کاربرد چوب ترموود، به‌کارگیری در صنعت تابلوسازی برای ساخت تابلوهای تبلیغاتی و بازاریابی است. اما مسئله اصلی که به محض گفتن تابلو ترموود مطرح می‌شود، تفاوت و رقابت تنگاتنگ این متریال با تابلوهای کامپوزیتی است.

در صنعت تابلوسازی استفاده از متریال ترموود بسیار هزینه‌بر است! اما بر خلاف آنچه که شما تصور می‌کنید، تابلوهای کامپوزیتی طرح چوب که شباهت ظاهری خیلی زیادی هم به ترموود دارند، بسیار مقرون‌به‌صرفه‌تر هستند.

حتی متریال THERMOWOOD در دوران اوج هم توانایی رقابت با پنل‌های کامپوزیتی را نداشت، چراکه این متریال‌ها در مقایسه با چوب ترموود سبک‌تر بوده و هزینه نصب و اجرای آن‌ها هم در بخش تابلوسازی کمتر است!

تفاوت بین ترموود پلاستیکی با ترموود

آیا شما هم چوب ترموود را همان ترموود پلاستیکی شناخته‌اید؟ بین این دو متریال تفاوت‌های زیادی وجود دارد. علت اصلی وجود تفاوت بین این دو متریال در واقع استفاده از ترکیب پلاستیک و پلی‌کربنات در ترموود پلاستیکی است.

 

مقایسه بین ترموود و ترموودپلاستیکی

 

وجه اشتراک بین ترموود اصلی و نسخه پلاستیکی آن به برخی ویژگی‌های ساختاری، مثل مقاومت بالا در برابر ضربه و رطوبت مربوط می‌شود. اما بزرگ‌ترین تفاوتی که وجود دارد، بحث قابل‌بازیافت نبودن ترموود پلاستیکی است که به‌تنهایی می‌تواند برخی مشکلات را برای زیست محیط ایجاد کند!

جدای از بحث تفاوت بین این دو متریال، کامپوزیت چوب پلاست جزو آن دسته از متریال‌هایی است که دوستدار محیط‌زیست بوده و هزینه تولید کمتری نسبت به ترموود و حتی ترموود پلاستیکی دارد!

کامپوزیت چوب پلاستیک رقیب اصلی ترموود در صنعت!

کامپوزیت‌هایی که از ترکیب چوب و پلاستیک ساخته شده‌اند، نسبت به چوب ترموود وزن کمتری دارند. از دیگر سو این متریال‌های ترکیبی به علت داشتن صرفه اقتصادی بیشتر از خود متریال ترموود در صنعت ساخت‌و‌ساز و دکوراسیون داخلی مورد توجه قرار می‌گیرند.

جالب است بدانید که کامپاندهای چوب پلاستیک در اصل به صورت گرانول و طی یک خالص‌سازی خاص تولید می‌شوند. به همین دلیل کامپوزیت‌های چوب پلاستیک دقیقاً همان ویژگی‌های ساختاری اصلی ترموود را دارند و تنها نقطه غیرمشترک آن‌ها هزینه اقتصادی و به‌صرفه است!

حرف پایانی در مورد ترموود

در این مطلب از پریمیوم باند، تلاش کردیم تا تمامی مطالب مورد نیاز پیرامون ترموود و کاربردهای آن در صنعت ساختمان‌سازی و همچنین تفاوت‌هایی که با ترموود پلاستیکی و کامپوزیت طرح چوب دارد را بیان نماییم.

5
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
مشاهده‌ی تمام نظرات

مقالات برتر

آخرین مقالات