انتخاب نوع متریال قابلاستفاده به عنوان دیوارپوش یکی از دغدغههای مهم در بین معماران و طراحان دکوراسیون داخلی است. همچنین برخورداری از صرفه اقتصادی، هزینه اجرا، طول عمر، ماندگاری و در نهایت زیبایی از جمله معیارهایی بسیار مهم برای معماران و طراحان دکوراسیون داخلی و درنهایت مصرفکننده نهایی است. در پاسخ بهتمامی این معیارها و دغدغهها باید بگوییم که دیوارپوش PVC میتواند انتخابی هوشمندانه برای این دسته از عزیزان باشد.
از جمله ویژگیهای دیگری که انتخاب این نوع از پوششدهندة دیوارهها را برای استفاده در بخش دکوراسیون داخلی، زیباسازی و عایقبندی پارتیشنها بسیار مورد توجه قرار داده است، ساختار خاصی همچون قابلیت نصب روی انواع سطوح، طول عمر بالا، مقاومت مطلوب در برابر رطوبت، فشار و… است.
با ما همراه باشید تا در این مقاله به بهترین شکل ممکن شما را برای داشتن انتخابی شایسته یاری نماییم.
دیوارپوش پی وی سی (PVC) چیست؟
ماده پلیوینیلکلراید که بهاختصار PVC شناخته میشود، ماده پلیمری پرکاربرد با چگالی نسبتاً بالا است. این ماده از برخی ویژگیها همچون انعطافپذیری بالا در شکلدهی، مقاومت مطلوب و استحکام بینظیر برخوردار بوده که همواره در صنعت ساخت انواع مواد پلاستیکی و ترکیبی از سایر متریالها به کار برده میشود.
در ادامه به نکته مهمی در خصوص دیوارپوش pvc اشاره خواهیم نمود که دلیل بهترین جایگزین ممکن بودن برای خاک رس و حتی دیوارپوش چوبی را برای شما آشکار مینمایید! پروسه نصب، اجرای آسان دیوارپوشهای پی وی سی و تولید به شکل پانل و ورقهای بزرگ دلیلی مهم برای استفاده از این نوع متریال برای پارتیشنبندی و زیباسازی بخشهای مختلف منازل است.
ویژگیهای کاربردی و خاص دیوارپوش پی وی سی
- کاملاً بهصرفه از نظر اقتصادی
- هزینه نصب و اجرای کم
- نصب در کمترین زمان ممکن
- امکان اجرا روی سطوح مختلف حتی گچ و سیمان!
- مقاوم در برابر نور خورشید
- ساختار ضدباکتری و کاملاً بهداشتی
- طول عمر بالا (در صورت کیفیت ساخت مطلوب)
- قابلیت شستشو
- ثبات بالای رنگی
معرفی انواع مدلهای دیوارپوش PVC
این دسته از دیوارپوشها بنا به نوع ساخت، فضای مورد نیاز کاربر و متریال در انواع مختلفی تولید و عرضه میشوند:
- پی وی سی دارای روکش
- پی وی سی ساده
- پی وی سی نسخه چاپی
دیوارپوش پی وی سی دارای روکش
دیوارپوشهای روکشدار PVC در مقایسه با سایر متریالها از مقاومت بیشتری در برابر شرایط محیطی مختلف برخوردار هستند. این پنلها به علت داشتن یکلایه روکش مقاوم با پوشش مخصوص میتوانند گستره مقاومتی بیشتر، از خود در برابر خراش، ضربه، حرارت و رطوبت نشان دهند.
در ساخت لایه روکش این دیوارپوشها از متریالهای مختلفی بسته به نوع کاربری و سفارش مشتری استفاده میشود. از جمله این متریالها میتوان به مصنوعات چوبی، سنگی، پارچهای، متالیک و… اشاره نمود که همگی به عنوان ماده پوشاننده دیوارپوش پی وی سی به کار میروند.
دیوارپوش PVC ساده
یکی دیگر از پرکاربردترین مدلهای دیوارپوش PVC ، پی وی سی ساده نام دارد. این دیوارپوش در اصطلاح انگلیسی PVC WALL PANEL PLAIN نام دارد. این دسته از دیوارپوشهای پی وی سی بدون هیچگونه طرح خاصی تولید شده و به همین دلیل ساده نامیده میشوند.
چنانچه به دنبال دیوارپوشی با بالاترین کیفیت ساخت و مقاومت مطلوب هستید، این نوع دیوارپوش میتواند انتخابی شایسته برای شما باشد.
دیوارپوش PVC نسخه چاپی
بر خلاف انواع دیوارپوش چسبی، برای نصب و اجرای دیوارپوشهای پی وی سی نسخه چاپی نیازی به مواد چسبی و متصلکننده نیست! این مدل از دیوارپوشهای پی وی سی قابلیت تولید در انواع مختلف از نظر طرح، نقش و رنگ را دارا هستند. همچنین لازم به ذکر است که چاپ انواع تصاویر بر روی لایه بیرونی این نوع پوشاننده امکانپذیر است.
افزون بر این خوب است بدانید که از این مدل دیوارپوشهای PVC معمولاً در محیطهای اداری و رسمی همچون مغازههای تابلو فروشی، رستورانها، فروشگاههای بزرگ، بانکها و… استفاده میشود.
دیوارپوش پی وی سی سهبعدی ۳D
این دسته از دیوارپوشها قابلیت تولید در طرحهای سهبعدی را دارند. البته باید به این نکته هم اشاره کنیم که هزینه تولید آنها نسبت به سایر مدلهای دیوارپوش PVC کمی بیشتر است. از دیگر سو یادآوری این نکته لازم است که در عین حال این نوع دیوارپوش میتواند بهترین و بهصرفهترین جایگزین برای انواع دیوارپوش چوبی باشد.
مزیتهای نصب و اجرای دیوارپوشهای جدید پی وی سی
استفاده ازاینقبیل دیوارپوشها با توجه به قیمت بهصرفه و ویژگیهای کاربردی که دارند، بدون شک بهترین روش برای مراقبت و نگهداری از دیوارهای اصلی در طولانیمدت است. از مزیتهای این دیوارپوشها میتوان به موارد زیر پرداخت:
- تنوع بالا در طرح و اندازه
- داشتن خاصیت ضد آب صددرصدی
- قابلیت استفاده در سرویس بهداشتی و حمام (محیطهای مرطوب)
- امکان نصب و اجرا در کوتاهترین زمان ممکن
- مقاوم در برابر مواد شیمیایی مختلف
- مقاومت در بازه دمایی بالا ۸۵ درجه سانتیگراد
- پایین بودن چگالی و وزن سبک این دیوارپوش
معایب و مشکلات دیوارپوش PVC
چالشها و معایب این نوع از دیوارپوشها در مقابل مزیتهای آن چندان قابلاهمیت نمینماید. منتها ما در این مقاله سعی داریم تا با دادن اطلاعات صحیح شما را در داشتن بهترین انتخاب یاری نماییم. به همین دلیل به بیان اندک معایب این نوع متریال خواهیم پرداخت. برای نمونه توصیه میشود از این نوع دیوارپوش بههیچعنوان در فضای باز استفاده ننمایید؛ چراکه به علت داشتن خاصیت شکنندگی ممکن است از طول عمر آن کاسته شده و از بهرهوری کافی برخوردار نباشد. همچنین استفاده از این نوع دیوارپوشها به عنوان عایق صدا نیز بههیچعنوان توصیه نمیگردد؛ چراکه باعث کاستن از کیفیت اولیه آن میشود.
مقایسه دیوارپوش PVC با دیوارپوشهای کامپوزیتی
دیوارپوشهای کامپوزیتی، دیوارپوشهای جدیدی هستند که توانستهاند انقلابی دیگر در صنعت دکوراسیون داخلی به وجود آورند. این متریالها در اصل ترکیبی از مواد چوبی، پلاستیکی و پلیمری هستند. در برخی از دیوارپوشهای سفارشی کامپوزیتی از متریال پلیوینیلکلراید برای افزایش گستره مقاومتی پانل نیز استفاده میشود.
در مقایسه با پنل پی وی سی دیوار، پانلهای کامپوزیتی از نوع دیوارپوش هزینه نصب و اجرای کمتری دارند! علاوه بر صرفه اقتصادی، متریال کامپوزیتی تحت هیچ شرایطی کیفیت اولیه خود را از دست نمیدهد.
مهمترین تفاوت دیوارپوشهای کامپوزیتی با پی وی سی، قابلیت بازیافت این نوع پوشانندههای دیوار است!
کلام نهایی در مورد دیوارپوش ها
در این مقاله از پرمیوم باند، به صورت کاملاً تخصصی و حرفهای پیرامون دیوارپوش پی وی سی و انواع آن صحبت نمودیم. این دسته از دیوارپوشها به علت برخورداری از ویژگیهای ذکر شده در مباحث فوق بدون شک میتوانند گزینه مناسبی برای زیباسازی و مقاومسازی پارتیشن داخلی سازهها باشند.
با پاس از همراهی شما مخاطب گرانمایه در این مقاله امید است توانسته باشیم اطلاعات لازم برای داشتن انتخابی شایسته در اختیار شما قرار داده باشیم.