Search
Close this search box.

لوور نمای ساختمان چیست و کاربرد آن

فهرست

سایه‌بان‌ها نقش بسیار عمده‌ای در صنعت ساختمان‌سازی دارند. یکی از مدرین‌ترین شکل سایه‌بان‌ها که برای نمای ساختمان‌ها به کار گرفته می‌شود؛ لوور نما نام دارد. لوور نما از نظر ظاهری شباهت زیادی به پنجره‌ دارد، اما در اصل به عنوان یک سد برای ممانعت از عبور و نفوذ جریان هوا و نور خورشید به بخش داخلی ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

حتی به علت وجود لایه عایق بندی شده در ساختار لوور نما، نصب و اجرای آن از انتقال گرمای شدید به محیط ساختمان هم جلوگیری می‌کند! در ادامه این مطلب از پرمیوم باند به صورت کاملا اختصاصی در مورد ویژگی‌ها و کاربردهای لوور نمای ساختمان صحبت خواهیم کرد.

معرفی لوور نما و کاربردهای آن

در ساده‌ترین تعریف، لوور نما نوعی قطعه با ابعاد نسبتا عریض است که عمدتا با استفاده از آلیاژ آلومینیوم ساخته می‌شود. البته در برخی موارد با هدف کاهش هزینه‌ها و هچنین وزن ناشی از لوور در نما، متریال چوبی در ساخت این قطعات به کار برده می‌شود. لوور با اصطلاح رایج شیدر در صنعت ساخت و ساز شناخته می‌شود.

اما سوال اصلی اینجاست که لوورها چه کاربردی در بخش ظاهری ساختمان یعنی نما دارند؟ هدف از نصب این قطعات روی نمای ساختمان، جلوگیری از تابش مستقیم نور خورشید به پنجره‌ها، نفوذ گرما و سرما و سایر عوامل محیطی مخرب است.

از نظر کاربردی، لوورها بسیار متنوع هستند. از این قطعات عمدتا در ساختمان‌های تجاری، مسکونی، ورزشگاه‌ها و سازه‌های بزرگ استفاده می‌شود. افزون بر این موارد، لوور نما برای پوشش‌دهی هر چه بهتر آلاچیق‌ها و همچنین تمامی سازه‌هایی که در مناطق گرمسیر و آفتابی قرار دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مزایای لوور چیست؟

یکی از بزرگ‌ترین مزیت‌های نصب و اجرای لوور نما در ساختمان‌ها به خصوص در بخش ورودی و خروجی، جلوگیری از نفوذ نویزهای اضافی و در کل صدای مزاحم محیط بیرونی به داخل ساختمان است.

دومین مزیت لوور، خاصیت عایق حرارتی آن است که باعث می‌شود این روزها بیشتر در ساختمان‌های مسکونی و اداری به جهت تهویه مناسب هوا استفاده شود.

مطالعه بیشتر:  برترین ورق کامپوزیت (انواع برندهای ورق کامپوزیت)

اگر بخواهیم به خاصیت عایق‌بندی لوور بپردازیم، باید بگوییم که این قطعات بیش از ۸۰ درصد میزان نور تابشی خورشید به محیط ساختمان را کاهش داده و به همین سبب هوای معتدل و مطلوب محیط را حفظ می‌کنند.

از نظر ظاهری، به کارگیری لوورها در نمای سازه‌ها باعث افزایش میزان جذابیت و زیبایی نمای کلی شده و از طرفی تحت هیچ شرایطی، دید افراد را از داخل ساختمان نسبت به محیط بیرون محدود نمی‌کند.

استفاده از آلیاژ آلومینیوم در ساخت لوور نما یکی دیگر از نقاط قوت این قطعات محسوب می‌شود؛ چراکه نقش بسزایی در کاهش وزن این پانل‌ها داشته و از طرفی مقاومت بسیار بالایی در برابر باد و باران دارد.

انواع نمای لوور از نظر متریال

لوور نمای ساختمان با توجه به نوع نیاز و کاربری، در انواع مختلفی تولید می‌شود. هر یک از انواع لوور نما از نظر نوع متریال استفاده شده، تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند.

لوور آلومینیومی

پرکاربردترین نوع لوور نما، لوور آلومینیومی است. این دسته از لوورها به علت داشتن وزن نسبتا سبک و همچنین ضریب مقاومتی بالا، برای استفاده در ساختمان‌های صنعتی و اداری گزینه مناسبی هستند. همچنین، میزان فرم‌ و شکل‌پذیری این لوورها زیاد بوده و به همین علت از نظر تنوع طرحی بسیار گسترده هستند.

یکی از مدرین‌ترین شکل سایه‌بان‌ها که برای نمای ساختمان‌ها به کار گرفته می‌شود؛ لوور نما نام دارد.

لوور چوبی

متریال‌های چوبی لوور نما، از نظر طرح و ابعاد بسیار متنوع هستند. این لوورها تحت عنوان قطعات ثابت به کار برده می‌شوند. یعنی لوورهای چوبی از نوع ثابت بوده و قابلیت گردش به سمت راست یا چپ روی نما را ندارند. این دسته از لوورها بدون شک بهترین و به‌صرفه‌ترین گزینه برای نماهای چوبی و ویلایی هستند؛ چراکه جنبه تزئینی بالایی دارند.

لوور کامپوزیتی

جدیدترین نوع از لوور در نما، لوور کامپوزیتی است که از نظر ساختاری ویژگی‌های ترکیبی متریال آلومینیومی و چوبی را دارد. یعنی لوورهای کامپوزیتی به زیبایی لوورهای چوبی بوده و از نظر مقاومت نیز همچون لوورهای آلومینیومی هستند.

مطالعه بیشتر:  تعمیر و نگهداری نمای کامپوزیت

از همه مهم‌تر، لوور کامپوزیتی نسبت به لوورهای آلومینیومی و چوبی هزینه تولید، نصب و اجرای بسیار کمتری دارد.

انواع لوور نما از نظر فرم و ابعاد

این روزها از لوور در نما با ابعاد و فرم‌های مختلفی استفاده می‌کنند. نوع فرم و ابعاد لوور نما دقیقا باید بر اساس سایز محل نصب انتخاب شود. در ادامه دسته‌بندی‌های مختلف لوور از نظر فرم را بررسی خواهیم کرد.

لوور مستطیلی

لوورهای مستطیلی شکل که در برخی اوقات با فرم مربع هم به کار گرفته می‌شوند، به علت داشتن گوشه‌های دارای پره، بیشتر در نماهای جدید نصب می‌شوند. این دسته از لوورها ضخامت نسبتا بیشتری داشته و به همین دلیل می‌توانند مقاومت بیشتری از خود در برابر عوامل محیطی مخرب همچون باد و طوفان نشان دهند.

لوورها در برابر عوامل محیطی مخرب همچون باد و طوفان از خود مقاومت نشان می‌دهند.

لوور با فرم Z

لوورهای Z شکل، فرم ظاهری شکسته‌ای دارند و عمدتا با استفاده از آلیاژ آلومینیوم ساخته می‌شوند. البته این دسته از لوور نما را می‌توان با بهره‌گیری از متریال‌‌های مختلف چوبی و کامپوزیتی نیز تولید کرد. شیدرهای Z شکل در کل در دو نوع ثابت و متحرک تولید می‌شوند که نوع متحرک با استفاده از ریموت‌های هوشمند با کنترل از راه دور، قابلیت تنظیم دارند.

لوور با شکل دوکی

لوورهای دوکی شکل که در زبان تخصصی دارای شکل بیضوی برجسته مانندی هستند، عمدتا با آلیاژ آلومینیومی سبک در صنعت شناخته می‌شوند. این نوع لوور نما در ورقه‌هایی با قطر حداکثر ۴۰۰ میلی‌متر تولید شده و سطح مقطع آن نیز با ابعاد بین ۸۰ تا ۳۰۰ میلی‌متر عرضه می‌شود.

هزینه نصب و اجرای شیدرها

چنان‌چه شما هم قصد دارید با استفاده از انواع لوور نما، ظاهر سازه مورد نظرتان را بهبود بخشیده و در هزینه‌های تعمیر و سرویس آن صرفه‌جویی کنید، پیشنهاد می‌کنیم این بخش را بادقت بیشتری مطالعه فرمایید. قیمت و هزینه نصب شیدرها بر اساس ابعاد و نوع متریال تعیین می‌شود. اما در حالت کلی با توجه به نوسانات شدید بازار کنونی ایران، نرخ نصب و اجرای این قطعات ثابت نیست.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
مشاهده‌ی تمام نظرات

مقالات برتر

آخرین مقالات