Search
Close this search box.

فلاشینگ نما چیست و بررسی انواع آن

فلاشینگ نما

فهرست

فلاشینگ نما یکی از روش‌های رایج برای آب‌بندی و زیباسازی نمای ساختمان‌ها است. اما آیا می‌دانید کاربرد اصلی فلاشینگ نما چیست و چرا استفاده از آن در نماهای ساختمان اهمیت زیادی دارد؟ همچنین آیا با انواع متفاوت فلاشینگ نما و ویژگی‌های هر کدام آشنا هستید؟

در ادامه‌ این مقاله، ضمن بررسی دلایل اهمیت استفاده از فلاشینگ در نماسازی، به معرفی انواع فلاشینگ و کاربردهای آن‌ها خواهیم پرداخت. همچنین نکاتی که باید در نصب فلاشینگ رعایت شود را توضیح می‌دهیم.

فلاشینگ نمای ساختمان و اهمیت آن

اجرای فلاشینگ نما علاوه بر زیباسازی نمای ساختمان، کاربردهای دیگری نیز دارد. برای نمونه این ورق‌ها با هدف آب‌بندی نما به کار گرفته می‌شوند. پس از اجرای نمای ساختمان، نوبت آب‌بندی آن فرا می‌رسد تا از نفوذ رطوبت و باران به داخل جلوگیری شود.

بسیاری از مدیران پروژه‌های مسکونی و تجاری برای زیباسازی، مقاوم‌سازی و پوشش محکم بخش بیرونی یا همان نما، اغلب از ورق‌های فلاشینگ استفاده می‌کنند. این ورق‌های عایق‌بندی شده، از نفوذ رطوبت، برخورد اجسام و اعمال فشار به سازه بیرونی ساختمان جلوگیری کرده و از آسیب‌دیدگی آن ممانعت به عمل می آورند. به این ترتیب، دوام و ماندگاری نما در برابر عوامل خورنده افزایش می‌یابد.

موارد کاربرد فلاشینگ نما چیست؟

فلاشینگ نما در صنعت ساخت و ساز به‌خصوص پروژه‌های مسکونی و تجاری، کاربرد بسیار گسترد‌ه‌ای دارد. برای نمونه از این ورق‌ها به‌عنوان پرکننده‌ی درزها و فاصله‌ی مازاد بین اتصالات بخش نمای بیرونی استفاده می‌شود تا از نفوذ و تجمع هر گونه مواد ریز جلوگیری شود.

البته فلاشینگ‌ها جنبه زیبایی داشته و در برخی موارد با هدف زیباتر کردن نمای ظاهری ساختمان نیز استفاده می‌شوند.

فلاشینگ نما

مزایا و فواید نصب فلاشینگ نما

نصب و اجرای فلاشینگ نما فواید بسیاری برای بخش بیرونی ساختمان دارد. برای نمونه، در اغلب اوقات باهدف پنهان کردن خرپای شیروانی و افزایش جذابیت ظاهری نما از فلاشینگ‌ها استفاده می‌شود. البته به‌کارگیری ورق‌های فلاشینگ با هدف جلوگیری از کنده شدن شیروانی‌ها در اثر وزش باد و طوفان از اهمیت بالایی برخوردار است. یکی از مسئله‌های بسیار مهم و چالش برانگیز در بحث نمای ساختمان‌ها، فرسایش متریال به کار رفته در اثر شرایط جوی و عوامل محیطی است. اما امروزه با توجه به تولید ورق فلاشینگ در انواع مختلف، به‌راحتی می‌توان این معضل را برطرف کرد.

مطالعه بیشتر:  نمونه ورق کامپوزیت برای درب پارکینگ (انواع پارکینگ‌ها)

نصب فلاشینگ نما روی نمای ساختمان از فرسایش متریال در گذر زمان جلوگیری کرده و مانع از افت کیفیت اولیه آن می‌شود.

انواع فلاشینگ نما از نظر متریال ساخت

ورق‌های فلاشینگ نما با استفاده از متریال‌های زیر ساخته می‌شوند:

در حالت کلی فلاشینگ‌هایی که با استفاده از ورق آلومینیوم کامپوزیتی ساخته می‌شوند؛ دوام و مقاومت بیشتری دارند. به عبارتی فلاشینگ کامپوزیت نسبت به متریال‌های گالوانیزه و ورق سیاه روغنی علاوه بر داشتن هزینه نصب کمتر، استحکام بیشتری دارد.

انواع فلاشینگ نما از نظر طراحی

از نظر ساخت و مهندسی، طراحی فلاشینگ نما از انواع متنوعی برخوردار است. فلاشینگ‌های نما در چهار دسته بندی زیر عرضه می‌شوند:

  • فلاشینگ مدل U
  • فلاشینگ مدل سه پله
  • فلاشینگ مدل نبشی
  • فلاشینگ مدل تاج

فلاشینگ مدل U

نصب فلاشینگ مدل یو برای بخش لبه‌ی نمای ساختمان بسیار مناسب است. این نوع فلاشینگ به علت داشتن لبه‌های کوچک می‌تواند هر نوع فشاری را بدون خم شدن تحمل کند.

فلاشینگ مدل سه پله (Z)

فلاشینگ مدل سه پله یا Z، به علت داشتن لبه‌های خمیده می‌توانند از نمای ساختمان در برابر شرایط جوی مختلف به خوبی محافظت کرده و مانع از پوسیدگی آن‌ها در گذر زمان شوند. البته از این فلاشینگ عمدتا در بخش جلویی نمای ساندویچ پانل استفاده می‌شود تا از نفوذ رطوبت و آب سرریز شده به هنگام بارش جلوگیری به عمل آید.

فلاشینگ نبشی یا L شکل

در نماهای شیروانی معمولا از ورق‌های فلاشینگ L شکل استفاده می‌شود، به همین دلیل این ورق‌ها به‌عنوان فلاشینگ نما شیروانی شناخته می‌شوند. این نوع از فلاشینگ‌ها در بخش مستحکم‌سازی اتصالات بین سقف و دیوار، نما و… کاربرد دارند. البته از نظر عایق بندی، ورق‌های L شکل جزو بهترین گزینه‌ها بوده و از نظر ترکیبات رنگی بیشترین میزان تنوع را دارند.

مطالعه بیشتر:  انواع طرح تابلو کامپوزیت همراه با عکس

فلاشینگ نما شیروانی

فلاشینگ مدل تاج

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این ورق فلاشینگ، امکان تولید آن در زاویه‌های مختلف است. ورق‌ فلاشینگ مدل تاج از سه لایه مختلف رویه، فوم درزگیر و فلاشینگ تشکیل شده که نسبت به سایر ورق‌های پوششی، کاربرد گسترده‌تری در بخش عایق‌بندی و آب‌بندی نمای ساختمان‌ها دارد.

نکات مهم در نصب فلاشینگ نما

به هنگام نصب و اجرای فلاشینگ نما، کارشناسان باید به برخی از نکات مهم توجه داشته باشند. برای مثال سطح مورد نظری که قرار است فلاشینگ نما روی آن قرار گیرد؛ باید توسط سیمان یا هر متریال دیگری صاف شود. دومین نکته‌ی مهم در نصب این متریال‌ها، آب‌بندی کردن محل اتصالات فلاشینگ و بتونه کاری آن‌ها است. یکی دیگر از نکات مهم در پروسه اجرای ورق‌های فلاشینگ، رعایت فاصله استاندارد بین لبه خارجی با دیوار است؛ انجام این‌کار از نفوذ قطرات باران به داخل نمای ساختمان جلوگیری می‌کند.

قیمت ورق فلاشینگ نما

فلاشینگ‌های نما بر اساس نوع، ابعاد، طرح، جنس و شکل، قیمت‌های متفاوتی دارند. به عبارتی در تعیین قیمت ورق فلاشینگ نما و انواع آن، تمامی موارد فوق مورد بررسی قرار می‌گیرند. مهم‌تر از این موارد، کیفیت ساخت فلاشینگ نما است که نقش تعیین کننده‌ای در قیمت نهایی آن دارد. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم حتما این متریال‌ها را از شرکت‌های معتبر خریداری کنید.

سخن پایانی

در این مطلب از پرمیوم باند تمامی آن‌چه که نیاز بود درباره فلاشینگ نما بدانید ذکر شد. نصب و اجرای این متریال‌‌های پوششی در نمای ساختمان‌ها از بروز مشکلات متعددی همچون شکستگی و افت کیفیت اولیه نما جلوگیری کرده و حتی باعث افزایش زیبایی ظاهری ساختمان نیز می‌شود.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
مشاهده‌ی تمام نظرات

مقالات برتر

آخرین مقالات