Search
Close this search box.

بهترین نورپردازی نمای ساختمان کامپوزیتی

نورپردازی نمای ساختمان

فهرست

نورپردازی نمای ساختمان یکی از مهم‌ترین عوامل زیباسازی آن به‌شمار می‌رود. اما آیا می‌دانید که انتخاب نادرست سیستم نورپردازی می‌تواند باعث کاهش چشمگیر زیبایی نمای ساختمان شود؟ پس چگونه می‌توان سیستم نورپردازی مناسبی را برای نمای سازه‌ها انتخاب کرد؟ در ادامه با انواع سیستم‌های نورپردازی و نکات مهم برای انتخاب آن‌ها آشنا می شوید.

تاثیر نورپردازی در زیبایی نمای ساختمان‌ها

نورپردازی نمای ساختمان تاثیر بسیار چشمگیری در میزان زیبایی و ظاهر آن دارد. این موضوع در ساختمان‌های تجاری اهمیت بیشتری دارد. چرا که هرچقدر نورپردازی نما مناسب‌تر و اصولی‌تر انجام شود، بیلبوردها و تابلوهای تبلیغاتی نصب شده روی آن بهتر دیده خواهند شد.

مسئله مهم دیگر  نوع متریال به کار برده شده در نمای ساختمان است که به تنهایی تاثیر قابل توجهی بر بازتابش نور دارد. برای مثال ورق‌های کامپوزیتی که به عنوان پوشش نما در ساختمان‌ها به کار برده می‌شوند، چندین برابر نسبت به سایر متریال‌ها انعکاس نور بیشتری دارند.

انواع نورپردازی ساختمان

نورپردازی ساختمان به دو بخش داخلی و بیرونی تقسیم می‌شود. نورپردازی فضاهای داخلی ساختمان بر پایه اصول ویژه‌ای انجام می‌شود. همچنین، نورپردازی نمای بیرونی ساختمان نیز بر اساس مجموعه‌ای دیگر از استانداردها انجام می‌گیرد. هدف مشترکی که در این دو دسته بندی اصلی وجود دارد، زیباسازی محیط و بهبود روشنایی آن است.

نورپردازی داخل ساختمان

برای زیباسازی دکوراسیون داخلی ساختمان‌ها، یکی از بهترین ترفندها استفاده از سیستم نورپردازی پیشرفته است. اگر در بخش داخلی ساختمان از متریال‌هایی همچون ورق کامپوزیت استفاده شده باشد، می‌توان از نوارهای LED با رنگ مناسب استفاده کرد یا حتی در فضاهای بین کابینتی آشپزخانه با استفاده از نوارهای مخفی led می‌توان جلو‌ه‌ی خاصی به ظاهر آشپزخانه بخشید.

اهمیت نورپردازی نمای ساختمان‌ها

از نظر بسیاری از افراد تجهیزات نورپردازی نمای ساختمان خیلی ساده و کم اهمیت به نظر می‌رسد، اما در واقعیت با استفاده از بهترین و مناسب‌ترین تجهیزات می‌توان میزان جذابیت ظاهری ساختمان را چندین برابر افزایش داد. حتی استفاده از نورپردازی مناسب و اصولی می‌تواند در پروسه فروش انواع ساختمان‌های تجاری و مسکونی بیشترین تاثیرگذاری را داشته باشد.

نورپردازی نمای ساختمان

اصول بسیار مهم در نورپردازی نمای ساختمان

نورپردازی نمای ساختمان‌های مسکونی و تجاری اصول و قواعد خاص خود را دارد. در ادامه چند مورد از مهم‌ترین آن‌ها را معرفی می‌کنیم.

مطالعه بیشتر:  اصول شاسی کشی یا نبشی کشی نمای ساختمان

مخفی کردن منبع نور

یکی از موارد بسیار مهمی که در راه‌اندازی انواع لامپ نورپردازی نمای ساختمان باید به آن توجه شود، پنهان کردن منبع نور است. به عبارتی باید لامپ‌ها و پروژکتورها به خوبی در نما پنهان شوند. متاسفانه در برخی از ساختمان‌ها به علت پیدا بودن منابع نور، نمای ساختمان زیبایی چندانی نداشته و ظاهری به هم ریخته به خود می‌گیرد.

هماهنگ‌سازی نورپردازی با متریال ساختمان

بحث بسیار مهم در نورپردازی نمای ساختمان، هماهنگ‌سازی سیستم نورپردازی بخش بیرونی ساختمان با متریال به کار رفته در نما است. به این معنا که سیستم نورپردازی  باید بر اساس پوشش نمایی که برای ساختمان خود انتخاب کرده‌اید، طراحی شود. سیستم نورپردازی نما انواع مختلفی دارد که لازم است با هر کدام از آن‌ها آشنا شوید تا بتوانید بهترین مدل و طرح را متناسب با متریال خود انتخاب کنید.

انواع نورپردازی ساختمان

نورپردازی بخش ظاهری ساختمان به ۵ دسته تقسیم می‌شود:

  1. نورپردازی رو به بالا: در این مدل از نورپردازی نمای ساختمان، منابع نور در بخش پایه‌ی سازه قرار می‌گیرند. هدف از به کارگیری این سیستم، برجسته کردن مولفه‌های عمودی است.
  2. نورپردازی با بافت جلوه بخش: در این مدل، هدف طراح این است تا بافت نما توسط نور برجسته‌تر شود. برای نمونه، در نماهای آجری یا ساختمان‌هایی با ورق‌های کامپوزیتی از این مدل نورپردازی استفاده می‌شود تا میزان جذابیت نما افزایش یابد.
  3. نورپردازی نما با تغییر رنگ: سومین دسته از سیستم‌های نورپردازی ساختمان مسکونی، نورپردازی با تغییر رنگ است. در این مدل، تجهیزات نورپردازی با استفاده از فناوری‌های پیشرفته استفاده می‌شوند.
  4. نورپردازی سیلوئت: از این سیستم معمولا برای نورانی‌تر کردن محیط ساختمان‌ها استفاده می‌شود. با استفاده از نورپردازی سیلوئت می‌توان کل ساختمان را با کمترین میزان نور، درخشنده و نورانی کرد.
  5. نورپردازی به سمت پایین نما: یکی دیگر از پرکاربردترین انواع نورپردازی ساختمان، استفاده از تجهیزات نورپردازی رو به پایین است. هدف از به‌کارگیری این سیستم پیشرفته، برجسته‌سازی جزئیات نمای ساختمان‌های رومی یا کامپوزیتی است.

تکنیک‌های زیباسازی نمای ویلا با سیستم نورپردازی

نورپردازی نمای ساختمان ویلایی، سبک و الگوهای خاص خود را دارد. در واقع پروسه‌ی نورپردازی بخش خارجی این سازه‌ با ساختمان‌های مسکونی و تجاری متفاوت است. برای ویلاهایی با نمای کامپوزیتی، یکی از بهترین سیستم‌های نورپردازی، نقطه‌ای نام دارد. در این سبک بخش‌های مختلف ویلا اعم از در ورودی، بالای نما، ستون‌های نما و… توسط لامپ‌ها و نئون‌ها تجهیز می‌شوند.

مطالعه بیشتر:  صادرات ورق کامپوزیت به سایر کشورها توسط پرمیوم باند

با استفاده از تکنیک خطی می‌توان نما و بخش ظاهری ویلا را چندین برابر جذاب‌تر کرد. در این سبک از نوارهای نئونی و LED به صورت خطی در بخش‌های مختلف نما استفاده می‌شود تا جزئیات به کار برده شده در متریال به خوبی نمایان شود.

انواع لامپ نورپردازی نمای ساختمان

بسته به طرح و سبکی که برای روشنایی بخش ظاهری ساختمان خود انتخاب می‌کنید، باید لامپ و تجهیزات نورپردازی تهیه کنید. انواع لامپ نورپردازی نمای ساختمان عبارت‌اند از:

  • چراغ‌های LED: این چراغ‌ها برای ساختمان‌هایی با ارتفاع کم بسیار مناسب بوده و بهترین گزینه برای صرفه‌جویی در برق مصرفی هستند. یکی از ویژگی‌های برتر چراغ‌های LED، هزینه‌های بسیار کم نگهداری و سرویس آن‌ها است.
  • فیبر نوری: تجهیزات فیبر نوری که در نمای ساختمان‌ها به کار برده می‌شوند، نسبت به سایر لامپ‌ها سایز کوچک‌تری داشته و فضای کمتری را اشغال می‌کنند.
  • نورافکن: یکی از پرکاربردترین لامپ‌های نورپردازی نمای ساختمان، نورافکن نام دارد. این لامپ‌های بزرگ و پرنور برای روشن‌تر کردن هر چه بیشتر نمای ساختمان بهترین گزینه بوده و معمولا در بخش مخصوصی از ستون‌های نما قرار می‌گیرند (مخفی می‌شوند).

نکات مهم در نورپردازی نمای ساختمان

به هنگام نصب و راه‌اندازی تجهیزات نورپردازی نمای ساختمان باید این سه فاکتور مهم را در نظر داشته باشید:

  • چیدمان لوازم روشنایی
  • ایجاد تعادل با عوامل محیطی ساختمان
  • تقویت هویت نما

نحوه چیدمان تجهیزات نورپردازی در نمای ساختمان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. به علاوه اینکه ایجاد یک تعادل مناسب بین سیستم نورپردازی با عوامل محیطی می‌تواند زیبایی نمای ساختمان را تا حد زیادی افزایش دهد.

جمع بندی در مورد نورپردازی نمای ساختمان

در این مطلب از پرمیوم باند، سعی کردیم تمامی اطلاعات مفید و ارزشمند در مورد نورپردازی نمای ساختمان را در اختیار شما قرار دهیم. در حالت کلی سیستم نورپردازی نمای ساختمان‌ها باید بر اساس نوع سازه، نوع متریال و پوشش نما و مواردی از این قبیل انتخاب شود تا در نهایت بتوان زیبایی ظاهری نما را تا حد زیادی افزایش داد.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
مشاهده‌ی تمام نظرات

مقالات برتر

آخرین مقالات