Search
Close this search box.

درز انقطاع چیست و پوشش درز انقطاع با ورق کامپوزیت

درز انقطاع

فهرست

آیا می‌دانید در ساختمان‌های امروزی فضاهای خالی بین دو بنا وجود دارد؟ این فضاها که درز انقطاع نام دارند، نقشی حیاتی در ایمنی ساختمان‌ها در برابر حوادث طبیعی مانند زلزله و طوفان ایفا می‌کنند. با وجود این، اغلب این فضاها پس از اتمام ساخت و ساز، نادیده گرفته شده و می‌توانند معضلاتی مانند نفوذ آب، رطوبت و حتی ورود جانوران موذی را به همراه داشته باشند.

در این مقاله، راهکارهای مناسب و کارآمد برای پوشش درزهای انقطاع، به ویژه با استفاده از ورق‌های کامپوزیتی، ارائه خواهد شد تا علاوه بر افزایش ایمنی، زیبایی بصری ساختمان‌ها نیز حفظ ‌شود.

منظور از درز انقطاع چیست؟

درز انقطاع فاصله امنی است که بین دو ساختمان مجاور یکدیگر در نظر گرفته می‌شود. هدف از انجام این کار کاهش میزان خسارات وارده بر ساختمان‌ها به هنگام وقوع سیل، انفجار، زلزله و سایر حوادث طبیعی و غیر طبیعی است.

بر اساس آیین نامه و قوانین مربوط به ساختمان‌سازی در کشور ایران، پروسه در نظر گرفتن درز و حریم بین دو ساختمان باید به صورت اصولی رعایت شود. به عبارتی، حداقل فاصله طولی درز انقطاع در بین دو ساختمان باید ۲۰ سانتی‌متر باشد. در واقع برای اخذ پایان نامه ساختمان‌ها بایستی فرایند ایجاد و پوشش درز انقطاع به صورت اصولی پیاده‌سازی و اجرا شود.

در اصطلاحات مهندسی ساختمان، در صورت عدم وجود درزهای انقطاع بین دو ساختمان ممکن است در اثر زلزله یا هر سانحه دیگری دو ساختمان به یکدیگر برخورد کرده و در نهایت میزان خسارات وارده دوچندان برابر شود.

بستن درز انقطاع

این روزها با پیشرفت علم و تکنولوژی از مواد و متریال‌های مناسب‌تری برای پوشش درز انقطاع استفاده می‌شود. برای آغاز فرایند پوشاندن درزهای انقطاع باید مواردی همچون زاویه و فاصله بین دو ساختمان به صورت دقیق اندازه‌گیری و محاسبه شوند.

پس از بستن این درزها بایستی از برخی ترکیبات رنگی برای همگام‌سازی نما ساختمان‌ها استفاده کرد تا زیبایی ظاهری آن‌ها از بین نرود. البته هدف از بستن درز انقطاع تنها زیبایی ظاهری ساختمان‌ها نیست، بلکه هدف اصلی جلوگیری از بروز برخی مشکلات همچون آسیب دیدن این نواحی در اثر نفوذ برخی مواد است. از جمله مزیت‌های پوشش درزهای انقطاع می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ممانعت از ورود پرندگان
  • جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت به داخل ساختمان
  • کاهش میزان سرمای نفوذی به داخل ساختمان
مطالعه بیشتر:  لیفت دیزاینر نرم افزار انقلابی در صنعت طراحی آسانسور

اخذ پایان کار

یکی از مهم‌ترین فواید بسته شدن درز انقطاع، دریافت مجوز برای اخذ پایان کار است. بسیاری از مدیران پروژه‌ها با هدف اخذ هر چه راحت‌تر پایان کار، درزهای انقطاع موجود در بین دو ساختمان را می‌پوشانند.

روش‌های پوشاندن درز انقطاع

از متریال‌هایی همچون یونولیت، سیمان، ورق کامپوزیت، پیچ توری و توری‌های گالوانیزه می‌توان برای بستن انواع درزهای انقطاع استفاده کرد. مدیران پروژه‌‌ها می‌توانند بر اساس میزان بودجه مورد نظر خود یکی از این روش‌ها و متریال‌ها را انتخاب کنند. اما در حالت کلی استفاده از ورق‌های کامپوزیتی، بهترین و کم‌هزینه‌ترین راهکار برای پوشاندن درزهای انقطاع است. یکی از اصلی‌ترین دلایل مناسب بودن کامپوزیت برای انجام این کار، داشتن وزن بسیار کم و اجرای اصولی و مهندسی شده است.

بهترین متریال برای بستن درز انقطاع

در طی چندین سال اخیر برخی از متریال‌ها به عنوان بهترین ماده پوششی در پوشاندن درزهای انقطاع ساختمان‌ها به کار برده می‌شوند. ورق‌های کامپوزیتی نیز از جمله پرکاربردترین این متریال‌ها است.

ورق‌های کامپوزیتی به دلیل داشتن خواص ویژه‌ای مانند عایق بودن در برابر رطوبت و دما، برای پوشش دادن درزهای انقطاع مورد استفاده قرار می‌گیرند. علاوه بر این، در مقایسه با سایر مصالح، هزینه نصب و اجرای این پانل‌ها معمولاً کمتر است و از طرف دیگر، طول عمر بیشتری دارند.

درز انقطاع

نکات مهم در رابطه با پوشش درز انقطاع

همان طور که در مطالب بالا گفته شد، درز انقطاع در صورت بسته نشدن ممکن است به محل زندگی جانوران تبدیل شود. سکونت جانوران در این قسمت می‌تواند موجب به وجود آمدن برخی مشکلات بهداشتی برای ساکنین ساختمان شود، به همین دلیل باید قبل از انجام عمل پوشاندن درزهای انقطاع حتماً از برخی مواد و سم‌ها استفاده شود. توجه داشته باشید که اگر بدون انجام سم پاشی، درزها بسته شوند؛ ممکن است برخی از حشرات موذی همچون کک‌ها به داخل خانه‌ها نفوذ کنند.

مطالعه بیشتر:  تولید کنندگان خارجی ورق کامپوزیت

تفاوت درزهای انبساط و انقطاع

یکی دیگر از مسائل بسیار مهم در بحث ساختمان سازی، تفاوت درز انبساط و انقطاع است. هر یک از این نوع درزها با هدف خاصی در ساختمان‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای نمونه از درزهای انبساط برای جلوگیری از تغییرات طولی سازه و کاهش بارهای مازاد بر سازه استفاده می‌شود. در مقابل از درزهای انقطاع برای جداسازی دو ساختمان و تقسیم فشار وارده بر آن‌ها استفاده می‌شود.

یکی از موارد مهمی که در پوشاندن درزهای انبساط باید به آن پرداخته شود، بحث عدم استفاده از مواد صلب است. بهترین متریال برای پوشاندن این درزها، پروفیل‌های درز، همچون کامپوزیت‌ها هستند.

پرمیوم باند: بزرگ‌ترین عرضه کننده انواع کامپوزیت در ایران

کارخانه پرمیوم باند با بیش از چندین سال سابقه درخشان در زمینه تولید انواع کامپوزیت و متریال‌های پلیمری، امروزه توانسته به یکی از بهترین و بزرگ‌ترین تولید کنندگان پروفیل‌های کامپوزیتی در ایران تبدیل شود. در این شرکت انواع پانل‌های کامپوزیتی با بهره‌گیری از بهترین متریال‌ها و آخرین تکنولوژی‌های روز دنیا با نازل‌ترین قیمت به بازار عرضه می‌شوند.

جمع بندی در مورد درز انقطاع

درز انقطاع یکی از مهم‌ترین بخش‌های مربوط به ساختمان‌ها است که باعث کاهش میزان فشار ناشی از حوادث غیر مترقبه‌ای همچون زلزله، طوفان و انفجار می‌شود. با رعایت اصولی این درزها و پوشاندن آن‌ها به وسیله مواد و پروفیل‌های باکیفیت می‌توان میزان طول عمر سازه و نماپوش مورد استفاده در ساختمان را به میزان زیادی افزایش داد.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
مشاهده‌ی تمام نظرات

مقالات برتر

آخرین مقالات