Search
Close this search box.

انواع سایبان و ساخت سایبان با کامپوزیت

انواع سایبان

فهرست

در طی چندین سال اخیر در صنایع ساخت و ساز به منظور افزایش زیبایی و طول عمر نمای ساختمان‌ها از انواع سایبان استفاده می‌شود. ساخت سایبان و اجرای آن، این روزها به یکی از پرکاربردترین بخش‌های ساختمان تبدیل شده و به همین دلیل شاهد تنوع بسیار گسترده‌ای از سایبان‌ها هستیم.

در حالت کلی سایبان‌ها به عنوان یک سقف متحرک یا ثابت برای جلوگیری از تابش نور خورشید به داخل فضای خانه، جلوگیری از نفوذ گردوخاک و مواردی از این قبیل مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ادامه این مطلب از پرمیوم باند قصد داریم چند مورد از بهترین و پرکاربردترین انواع سایبان برای بالکن، حیاط و سایر اجزای ساختمان را معرفی کنیم.

۱- سایبان ثابت

یکی از پرکاربردترین انواع سایبان در ساختمان‌های مسکونی، سایبان ثابت است. همان طور که از نام این سایبان‌ها پیداست، به صورت ثابت روی یک سطح نصب می‌شوند. این دسته از سایبان‌ها به علت داشتن هزینه ساخت کم نسبت به سایر سایبان‌ها مقرون‌به‌صرفه‌تر بوده و پروسه نصب و اجرای آن‌ها بسیار سریع‌تر است. سایبان‌های ثابت عمدتاً در درب ورودی‌ ساختمان‌های مسکونی چند طبقه و حتی مجتمع‌های تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرند.

جدیدترین نوع از سایبان‌های ثابت با استفاده از متریال باکیفیت و خاصی به نام کامپوزیت ساخته می‌شوند. این سایبان‌ها بر خلاف سایبان‌های شیشه‌ای یا ساندویچ پانل، مقاومت و طول عمر بالاتری دارند. سایه‌بان ثابت بهترین گزینه به عنوان یک سایبان جلو خانه محسوب می‌شود؛ زیرا هزینه نصب و اجرای آن کمتر است.

انواع سایبان

۲- سایبان متحرک

دسته بندی مربوط به سایبان‌های متحرک، بسیار متنوع هستند. اگر به محیط اطراف خود در خیابان‌ها دقت کرده باشید متوجه استفاده پررنگ انواع سایبان حیاط و درب ورودی خواهید شد. یکی از دلایل اصلی گستردگی کاربرد انواع سایبان متحرک در ساختمان‌ها، داشتن قابلیت شخصی سازی زیاد آن است. یعنی می‌توانید تغییرات زیادی را روی این قبیل سایبان‌ها ایجاد کنید. برای نمونه در برخی موارد از یک موتور الکتریکی به منزله بالا بردن سایبان استفاده می‌شود. سایبان‌های متحرک بیشتر به عنوان سایبان جلو مغازه هم نصب و اجرا می‌شوند.

مطالعه بیشتر:  اصطلاحات تخصصی ورق کامپوزیت در صنعت ساخت و ساز

۳- سایبان چتری

از این سایبان‌ها عمدتاً در حیاط و تراس خانه‌ها استفاده می‌شود. این سایبان‌ها به علت داشتن نمای خاص و حالت چتری، علاوه بر جلوگیری از هدایت آب باران به سمت بخش داخلی محیط، باعث می‌شوند تا زیبایی ظاهری نمای ساختمان چندین برابر افزایش یابد. این دسته از سایبان‌ها با توجه به کارایی گسترده‌ای که دارند، در ابعاد و اندازه‌های متنوعی ساخته می‌شوند.

جالب است بدانید سایبان‌های چتری در دو نوع ثابت و متحرک به سفارش مشتریان نیز ساخته شده و نصب می‌شوند.

 ۴- انواع سایبان تاشو

یکی دیگر از پرکاربردترین انواع سایبان‌ها، سایبان تاشو نام دارد. این سایبان‌ها در صنعت، تحت عنوان سایه‌بان‌های بازویی هم شناخته می‌شوند. این سایه‌بان‌ها عمدتاً در ساختمان‌های صنعتی، مسکونی، بالکن، پارکینگ، فروشگاه‌ها و… مورد استفاده قرار می‌گیرند. بهترین نوع سایبان برای حیاط و محوطه‌های آزاد مناطق مسکونی و تفریحی، سایبان‌های تاشو هستند؛ چراکه قابلیت باز و بسته شدن داشته و نسبت به سایر سایه‌بان‌ها کاربرد بیشتری دارند.

۵- سایبان‌های استخری

همان طور که از نام این نوع سایبان‌ها پیداست، غالباً برای پوشش و مسقف کردن استخرها نصب و اجرا می‌شوند. این سایبان‌ها بایستی با استفاده از موتور الکتریکی ساخته شوند تا پروسه باز و بسته شدن آن‌ها برای افراد، ساده‌تر شود. افزون بر این موارد، از این سایبان‌ها می‌توان در پارکینگ‌ خودروها و سایر لوازم نقلیه هم استفاده کرد.

۶- سایبان ساختمانی

همان طور که در ابتدا گفتیم سایبان تراس و حیاط، بیشترین میزان استفاده را دارد. این دسته از سایبان‌ها به دو صورت ثابت و متحرک ساخته می‌شوند. با نصب و اجرای سایبان‌های ساختمانی، می‌توان طول عمر نما را افزایش داده و مانع از نفوذ رطوبت و برخورد اجسام از طبقات بالایی به پنجره‌ها شد.

۷- انواع سایبان سوخت

از مهم‌ترین فضاهای شهری می‌توان به جایگاه‌های پمپ گاز، پمپ بنزین و… اشاره کرد؛ به همین ترتیب بهره‌گیری از انواع سایبان می‌تواند از آن‌ها در برابر نور خورشید، برف و باران، شرایط آب و هوایی نامطلوب و هر نوع آسیب خارجی جلوگیری کند. این دسته از سایه‌بان‌ها با استفاده از متریال‌های مختلف فلزی و کامپوزیتی ساخته می‌شوند.

مطالعه بیشتر:  بررسی انواع نمای ساختمان ومتریال آن

ساخت سایبان با کامپوزیت و مزیت‌های آن

ساخت انواع سایبان درب ورودی، ساختمانی و… با بهره‌گیری از کامپوزیت درجه یک و باکیفیت، بهترین راهکار برای جلوگیری از آسیب دیدن نما و سایر اجزای ساختمان در طولانی مدت است. در حال حاضر بهترین، مقاوم‌ترین و در عین حال کم‌هزینه‌ترین متریال برای به‌کارگیری در انواع سایبان تراس، پارکینگ و محوطه، کامپوزیت آلومینیومی است.

ورق‌های کامپوزیتی به علت داشتن وزن کم و در عین حال ضریب مقاومتی بالا برای کاهش صدمات و آسیب‌های ناشی از برخورد اجسام خارجی، بسیار مناسب هستند. از جمله مزایای ساخت انواع سایبان تراس ویلا و ساختمانی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خاصیت ضد آب و رطوبتی
  • مقاوم در برابر درجه حرارت بالا (نور خورشید)
  • تنوع در ضخامت و ابعاد تولیدی

سایبان‌ها، گزینه هوشمندانه برای زیبایی و دوام ساختمان

سایبان‌ها در سال‌های اخیر به دلیل مزایای متعدد، به یکی از محبوب‌ترین گزینه‌ها برای افزایش زیبایی و طول عمر نمای ساختمان‌ها تبدیل شده‌اند. این سازه‌های مدرن علاوه بر جلوگیری از تابش نور خورشید و نفوذ گردوغبار، با طیف متنوع خود از سایبان‌های ثابت، متحرک، چتری، تاشو، استخری و سوخت، امکان شخصی‌سازی و انطباق با نیازهای مختلف را فراهم می‌کنند.

استفاده از مصالح نوین و باکیفیت همچون کامپوزیت‌های آلومینیومی، سایبان‌ها را به گزینه‌ای بادوام، ضدآب، مقاوم در برابر گرما و سردی هوا و مناسب برای جلوگیری از آسیب‌های فیزیکی تبدیل کرده است؛ بنابراین، امروزه سایبان‌ها به عنوان یکی از اجزای تأثیرگذار در افزایش زیبایی و تأمین ایمنی در برابر عوامل محیطی، جایگاه ویژه‌ای در طراحی و ساخت انواع ساختمان‌ها یافته‌اند.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
مشاهده‌ی تمام نظرات

مقالات برتر

آخرین مقالات