طراحی و دیزاین نمای ساختمان یکی از مهمترین بخشهای پروژههای ساخت و ساز محسوب میشود. نمای بیرونی یک ساختمان نخستین چیزی است که افراد از آن میبینند و بر همین اساس قضاوت اولیه خود را شکل میدهند. اما چگونه میتوان نمای زیبا، جذاب و در عین حال کارآمدی را برای یک ساختمان طراحی کرد؟ از میان انبوه نرم افزارهای طراحی نما ساختمان، کدام یک برتری دارد و میتواند بهترین گزینه برای طراحان و معماران محسوب شود؟
در این مطلب از پرمیوم باند تصمیم داریم بهترین، کاملترین و پیشرفتهترین نرم افزار های طراحی نما را معرفی کنیم. پس این مطلب را تا انتها بادقت مطالعه کنید.
۱- نرمافزار LUMION 3D
لومیون یک ابزار مخصوص طراحی و دیزاین بخشهای مختلف ساختمان است.
این نرمافزار در طی چندین سال اخیر در مقایسه با سایر ابزارهای طراحی بیشترین میزان دانلود را داشته است. از جمله قابلیتهای نرم افزار طراحی ساختمان لومیون میتوان به موارد زیر پرداخت:
- تنظیم کیفیت خروجی طرح
- امکان تولید فیلم باکیفیت HD
- پشتیبانی از فرمتهای مختلف DAE، ۳DS، FBX، DWG و…
- قابلیت ساخت مدلهای سهبعدی با امکانات پیشرفته
- برخورداری از فرمتهای تصویری اعم از HDR، JPG، TGA و…
بدون شک با وجود چنین قابلیتهایی لومیون یکی از بهترین نرم افزارهای طراحی نمای داخلی و خارجی ساختمان محسوب میشود.
۲- نرمافزار پرکاربرد ۳DMAX
اگر اهل طراحی و کارهای گرافیکی هستید، بدون شک با ابزار تری دی مکس آشنایی دارید. با توجه به امکانات پیشرفته این ابزار و همچنین استفاده از فناوری هوش مصنوعی، کارفرما میتواند به راحتی انواع مدلها و الگوهای مختلف را با دقیقترین جزئیات شبیهسازی کند.
همچنین، شبیه سازی نمای ساختمان با این نرم افزار امکان پذیر است. قابلیتهای کاربردی نرم افزار تری دی مکس عبارتاند از:
- مشبندی و مدل سازی
- ساخت مسیرهای متحرک
- قابلیت ساخت مجدد توپولوژی
- رندرینگ ۳۶۰ درجه و سه بعدی
۳- نرم افزار طراحی ساختمان REVIT
یکی از بهترین نرم افزارهای طراحی نما ساختمان، برنامه رویت است. این ابزار از سال ۲۰۰۲ در عرصه مدلسازی و شبیهسازی الگوهای مختلف توسط مهندسین مورد استفاده قرار میگیرد. این برنامه در بخش نرم افزاری یعنی BUILDING INFORMATION بیشترین و بهترین قابلیتها را دارد. در واقع این ابزار، بهترین برنامه طراحی نمای ساختمان با هوش مصنوعی است.
یکی از مهمترین ویژگیهای نرم افزار REVIT در طراحی نما ساختمان، پیش نمایش خانه در قالب مدلینگ BIM است. این قابلیت، دید سه بعدی و کاملی از طرح را در اختیار شما قرار میدهد. با توجه به چنین ویژگیهایی، ردیت بهترین نرم افزار طراحی ساختمان و بخش داخلی و ظاهری سازههای مختلف است.
ویژگیهای نرمافزار ردیت
- بالا بودن کیفیت خروجی در اسناد ساختمانی
- تحلیل دقیق پروژه و هزینههای مربوط به آن
- بهترین منبع برای کامپوننتهای ساختمان
۴- ابزار حرفهای V-RAY
مدلسازی نمای ساختمان با استفاده از نرم افزار VRAY بسیار سادهتر و پیشرفتهتر از سایر ابزارها است. اگر شما هم دغدغه یک خروجی باکیفیت و نزدیک به واقعیت را دارید، ما به شما این نرم افزار را پیشنهاد میکنیم.
پلتفرم VRAY در اصل یک بستر شامل ابزارهای مختلف طراحی و رندرینگ است. با نصب و راهاندازی VRAY شما دیگر به هیچ نرم افزار طراحی نمای بیرونی ساختمان و بخش داخلی نیاز نخواهید داشت.
امکانات و قابلیتهای نرم افزار V-RAY
- مدلسازی کامل درب و پنجره
- ویرایش و تکثیر آبجکتها
- قابلیت تکمیل سقف کاذب و ستونها
- امکان تعریف متریال
۶- ابزار AUTODESK FORMIT: بهترین نرم افزار طراحی نما ساختمان اندروید
اگر میخواهید با گوشی موبایل اندرویدی خود کارهای معماری ساختمان را انجام دهید، ابزار AUTODESK FORMIT برای شما گزینه مناسبی خواهد بود.
با استفاده از این نرم افزار میتوانید در هر زمان و مکانی به سرعت مدلهای مختلف BIM را شخصی سازی کنید. البته نسخه دیگر این ابزار برای سیستم عامل IOS هم عرضه شده است.
جمعبندی
در این مطلب ۶ مورد از بهترین نرم افزار های طراحی نمای ساختمان را معرفی کردیم. هر یک از این ابزارها، ویژگیها و قابلیتهای انحصاری و خاص خود را دارند. شما بهتر است بر اساس نیازهایی که از معماری و طراحی نما دارید، مناسبترین نرمافزار را انتخاب کنید.