انتخاب یک سبک مناسب برای دکوراسیون داخلی هر نوع منزلی، یکی از مهمترین اقداماتی است که پیش از شروع کار باید انجام گیرد. همانطور که میدانید دکوراسیون داخلی هر خانه باید متناسب با اصول مهندسی سازه و همچنین بر اساس سلیقه و درخواست مشتری انتخاب شود. با انتخاب یک سبک مناسب، میتوان فضای داخلی خانه را تا حد زیادی به محیطی آرام، دلنشین و دنج تبدیل کرد. برای آگاهی بیشتر از بهترین و مناسبترین سبک دکوراسیون داخلی منزل و آشپزخانه، تا انتهای این مطلب با ما همراه شوید.
منظور از دکوراسیون داخلی چیست؟
دکوراسیون داخلی تلفیقی از هنر و علوم مهندسی است که با هدف ارتقای ارزش بخش داخلی سازه به کار گرفته میشود. در تعریفی ساده، هدف از طراحی دکوراسیون داخلی در اصل افزایش زیبایی و بهینهسازی فضای قابل استفاده است. بدون استفاده از اصول دکوراسیون داخلی در پارتیشن بندی فضای داخلی خانه، نمیتوان بیشترین بهرهوری را داشت.
هماهنگسازی تمامی اجسام و اشیای موجود در داخل منزل اعم از مبل، کابینت و کمد دیواری، لوازم آشپزخانه و… همگی به علم دکوراسیون داخلی مربوط میشود. در حقیقت دکوراسیون داخلی منزل زیر مجموعهای از معماری داخلی است.
انواع سبک دکوراسیون داخلی
برخی از شرکتهای دکوراسیون داخلی با بهرهگیری از کارشناسان مجرب و متخصص میتوانند در انتخاب یک سبک مناسب به مشتریان کمک کنند. خدمترسانی این ارگانها از انتخاب و خرید لوازم خانگی و مبل تا پارتیشنبندی داخل منزل به صورت صفر تا صد صورت میگیرد.
آن دسته از افرادی که قصد دریافت آموزش دکوراسیون داخلی را دارند، در ابتدا با مبانی مربوطه آشنا شده و سپس به جزئیات فنی و مهندسی انواع سبکها میپردازند. مواردی همچون مبل، نوع کفپوش، جنس و رنگبندی فرشها و مواردی از این قبیل در زیبایی و تناسب طراحی دکوراسیون داخلی منزل و آشپزخانه تاثیر مستقیمی دارد. سبکهای بسیاری برای طراحی دکوراسیون داخلی وجود دارد اما در ادامه برخی از بهترین و جدیدترین آنها را معرفی خواهیم کرد.
۱- سبک مدرن
اولین و پرطرفدارترین سبک دکوراسیون داخلی منزل ایرانی، سبک مدرن است. این سبک از طراحی دکوراسیون داخلی، ساده و کم هزینه بوده و بر خلاف عقیده بسیاری از افراد برای خانههایی با فضای داخلی کم، بسیار مناسب است. از ویژگیهای قابل توجه سبک مدرن میتوان به طراحی خطوط ساده و فاقد انحنا، طرحهای خلوت، پوششهای نما از جنس چوب، سنگ و… اشاره کرد.
البته در برخی از طرحها از متریالهایی همچون شیشه، استیل ضد زنگ و سنگ به صورت ترکیبی استفاده میشود.
۲- سبک روستیک
دومین سبک پرطرفدار طراحی دکوراسیون داخلی، روستیک نام دارد. واژه روستیک از rust گرفته شده و در لغت به معنای کهنه و زنگزده است. همانطور که از معنای این سبک پیدا است؛ با استفاده از آن میتوان دکوراسیونهایی با لوازم قدیمی و سنتی طراحی کرد که در عین سادگی از زیبایی چشمنوازی برخوردار هستند.
اگر بخواهیم دقیقتر به این سبک بسیار خاص اشاره کنیم، باید بگوییم که الهام گرفته از طبیعت بوده و به عنوان یک سبک زنده و طبیعی یاد میشود. ویژگیهای دکوراسیون داخلی منزل و آشپزخانه به سبک روستیک عبارتاند از:
- استفاده از آیتمهایی با طرح ساده و در عین حال زیبا
- استفاده از چرم طبیعی گاو و خز حیوانات به عنوان تزئین فضای داخلی
- ترکیب رنگهای قهوهای، نارنجی، آجری و سبز
- پوشش نما از جنس چوب (کامپوزیت با طرح چوب)
کاربرد کامپوزیت در سبک روستیک
نمای کامپوزیت کاربرد بسیار گستردهای در پیادهسازی سبک روستیک دارد؛ چراکه نسبت به شیشه و چوب هزینه نصب کمتری داشته و در عین حال از مقاومت و طول عمر بالاتری برخوردار هستند. در واقع پوششهای نما کامپوزیتی از جنس آلومینیوم برای به کارگیری در بخشهای داخلی منازل به خصوص آشپزخانهها بسیار مناسب هستند. این متریال به علت داشتن خاصیت ضد حریق و همچنین زیبایی منحصربهفرد برای استفاده بین کابینتی یا طرح پسزمینه در آشپزخانه بهترین گزینه انتخابی بوده و میتواند از نفوذ رطوبت نیز جلوگیری کند.
۳- سبک کلاسیک
سبک کلاسیک یکی از محبوبترین و پر طرفدارترین سبکها در کشورهای خاورمیانه بوده و عمدتا در خانههایی با فضای کوچک نیز استفاده میشود. در واقع این سبک بهترین الگو برای دکوراسیون داخلی منزل کوچک است.
سبک کلاسیک از جمله سبکهایی است که در بازههای زمانی مختلف همواره جذابیت خود را حفظ کرده و یکی از بهترین الگوهای طراحی در دنیای دکوراسیون است. مشخصات دکوراسیون داخلی به سبک کلاسیک عبارت است از:
- مبلمان سنگین (مانند مبلهای صدامی)
- لوسترهایی با ابعاد بزرگ و آویزهای بلند
- استفاده از رنگهایی همچون کرم، قهوهای و نباتی به عنوان رنگهای پایه
- رنگهای مکمل مانند سبز، آبی، آبی فیروزهای و طلایی
۴- سبک مینیمال
اگر ذهن آرامی داشته و خود را صبور، ساده و پرطمانینه میدانید، بهترین دکوراسیون داخلی برای منزل شما سبک مینیمال است. این سبک از طراحی دکوراسیون داخلی بر خلاف سایر سبکها فضایی کاملا آرام و مرتب را به وجود میآورد. در حقیقت پایه و اساس سبک مینیمال بر اساس سادگی در عین حال زیبایی است. این الگوی طراحی از فرهنگ غنی ژاپنی برگرفته شده و عمدتا در آن از ترکیبات رنگی خنثی و آرام استفاده میشود. البته برخی اوقات به منزله رنگ و لعاب دادن به ظاهر این سبک، از برخی ترکیبات رنگی همچون زرد و قرمز نیز استفاده میشود.
۵- سبک اسکاندیناوی
از اوایل قرن بیستم به بعد، از سبکهای جدید و متفاوتی برای طراحی دکوراسیون داخلی منازل و حتی ادارهها استفاده میشود. یکی از محبوبترین این سبکها، اسکاندیناوی نام دارد. این سبک از دکوراسیون داخلی یکی از مشتقات سبک مینیمال است؛ اما در بین این دو، برخی تفاوتها وجود دارد. اگر به نمونههای متداول سبک اسکاندیناوی دقت کرده باشید، متوجه خواهید شد که گلها و گیاهان نقش اساسی در جلوه دادن به فضای داخلی منازل دارند. در این سبک مانند الگوی مینیمال از ترکیبات رنگی خنثی استفاده میشود.
مبلمانی که طراحان دکوراسیون داخلی در سبک اسکاندیناوی در نظر میگیرند؛ بیشتر از نوع راحتی با بافت نرم و ابعاد نسبتا پهن است.
جمعبندی در مورد انواع سبک دکوراسیون داخلی
در این مطلب از پرمیوم باند، انواع سبک دکوراسیون داخلی را به همراه برخی نکات ریز و مهم معرفی کردیم. هر یک از این سبکها به نوبه خود جذابیت و زیبایی خاصی دارد. اما باید به این نکته توجه داشت که بر اساس محیط و متراژ بنا، سلیقه و علاقه خود بهترین و مناسبترین سبک را انتخاب کنید.
پس از انتخاب سبک دکوراسیون داخلی، حال نوبت آن است که متریالهایی با کیفیت بالا همچون ورقهای کامپوزیتی را برگزینید. در آخر باید به این اصل بپردازیم که کمک گرفتن از یک تیم مشاوره حرفهای و مجرب در زمینه طراحی دکوراسیون داخلی کمک شایانی در مدیریت هزینهها و به ارمغان آوردن بهترین نتیجه برای شما خواهد بود.