Search
Close this search box.

مدل‌های کامپوزیت دیوار برای مکان‌های مختلف

فهرست

کامپوزیت دیوار یکی از محبوب‌ترین پوشش‌ها برای دیوار در بخش‌های داخلی و نمای خارجی ساختمان‌ها به شمار می‌آید. این پوشش از ترکیب چند ماده تشکیل شده و با توجه به بهره‌گیری از مواد ماکروسکوپی بسیار مستحکم و مقاوم است. برای دیوارپوش‌های کامپوزیتی از روکش‌های مختلفی از جمله سنگی، چوبی، استیل، فایبرگلاس، آلومینیوم و… استفاده می‌شود. در این مقاله با برخی از مدل‌های مختلف این دیوارپوش‌ها و مکان‌های مورد استفاده هر یک از آن‌ها، بیشتر آشنا خواهید شد.

کامپوزیت دیوار

آشنایی با دیوار پوش کامپوزیت

دیوار‌ پوش کامپوزیت یکی از رایج‌ترین متریال‌ها در طراحی داخلی ساختمان است که به منظور پنهان کردن ایرادات دیوار و اجرای دکوراسیون در سبک‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دیوارپوش از ترکیب مواد ماکروسکوپی مانند سیمان، رزین و چسب تهیه شده است که باعث ایجاد سطوحی مقاوم در برابر رطوبت، ضربه، حریق و… می‌شود. با توجه به این ویژگی‌ها، از آن‌ها اغلب در مکان‌های مرطوبی مانند حمام و سرویس بهداشتی استفاده می‌شود.

کامپوزیت دیوار

انواع کامپوزیت دیوار

انواع کامپوزیت‌ دیوار با توجه به ویژگی‌هایی که دارند در مکان‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند که در ادامه به معرفی آن‌ها خواهیم پرداخت.

دیوار پوش کامپوزیت مدل آلومینیومی

در تولید این دیوارپوش‌ها از لایه‌های آلومینیومی استفاده شده که سطح استحکام و مقاومت آن‌ها را افزایش داده است. دیوارپوش‌های کامپوزیت مدل آلومینیومی در رنگ بندی‌های متنوع و با قیمتی مقرون به صرفه عرضه می‌شوند. این‌گونه دیوارپوش‌ها اغلب در دیوار خارجی ساختمان کاربرد دارند و همچنین به منظور نوسازی و مرمت ساختمان‌های قدیمی استفاده می‌شوند. البته از این پانل‌ها در دکوراسیون داخلی برای سقف و دیوارها نیز بسیار استفاده می‌شود.

کامپوزیت دیوار

دیوار پوش کامپوزیت مدل چوبی

برای ساخت این مدل دیوارپوش اغلب از روکش تخته مصنوعی استفاده می‌شود. ورق کامپوزیت چوبی معمولاً چند لایه بوده که از اتصال دو پانل نازک به یک لایه ضخیم مرکزی ساخته شده است. دیوارپوش‌های چوبی معمولاً برای نمای داخلی ساختمان از جمله دیوار پشت تلویزیون کاربرد داشته و جلوه‌ای زیبا به محیط می‌بخشند.

مطالعه بیشتر:  ساخت کابین آسانسور با ورق کامپوزیت

دیوار پوش کامپوزیت مدل فایبرگلاس

دیوارپوش‌های فایبرگلاس بسیار انعطاف‌پذیر و نازک هستند و از متریال رزین پلی استر ساخته شده‌اند. از این دیوارپوش‌ها می‌توان بر روی دیوارهای بتنی و چوبی استفاده کرد. این مدل دیوار پوش کامپوزیت از قابلیت تمیز شوندگی بالایی برخوردار بوده و جهت نصب در سرویس بهداشتی، حمام، رستوران، اتاق‌های بیمارستان، کلاس‌ها و… بسیار مناسب است.

دیوار پوش کامپوزیت سنگی

چنان‌چه به سبک‌های روستیک جهت دکوراسیون داخلی ساختمان‌ها علاقمند باشید؛ کامپوزیت دیوار سنگی، گزینه مناسبی برای این امر خواهد بود. این‌گونه دیوارپوش‌ها دارای طرحی همانند سنگ‌های طبیعی همچون مرمر و آنتیک هستند که نمایی زیبا به دیوارهای داخلی ساختمان می‌بخشند. وزن سبک و تنوع در طرح‌های مختلف این دیوارپوش، باعث محبوبیت هرچه بیشتر آن در نمای داخلی و خارجی ساختمان‌ها گردیده است.

دیوار پوش کامپوزیت مدل فولادی

از دیوارپوش‌های کامپوزیت فولادی بیشتر در کارگاه‌ها، انبارها، سردخانه‌ها، اتاق‌های تهویه مطبوع و… استفاده می‌شود.

مزایای استفاده از مدل‌های مختلف کامپوزیت دیوار:

کامپوزیت‌ها ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارند که آن‌ها را برای استفاده به عنوان دیوارپوش مناسب می‌سازد:

۱- مقاومت در برابر عوامل محیطی مخرب همچون رطوبت، اشعه UV، یخبندان، تغییرات ناگهانی دما و مواد شیمیایی، که موجب طول عمر مفید دیوارپوش می‌شود. 

۲- عملکرد مکانیکی مطلوب از نظر مقاومت فشاری، کششی، خمشی و برشی بسته به نوع مواد تشکیل‌دهنده، که امکان انتخاب مدل مناسب برای هر کاربرد را فراهم می‌آورد. 

۳- انعطاف‌پذیری و شکل‌پذیری بالا، برخلاف دیوارپوش‌های سنتی، که به طراحان و معماران اجازه می‌دهد طرح‌های پیچیده و دکوراتیو را اجرا کنند. 

۴- خواص عایق‌بندی صوتی و حرارتی در برخی مدل‌ها، که از ورود و خروج صدا و حرارت به داخل ساختمان جلوگیری می‌کند و به حفظ آسایش و صرفه‌جویی در مصرف انرژی کمک می‌کند.

مطالعه بیشتر:  ساخت خانه با کامپوزیت در ایران امکان پذیر است؟

۵- وزن کم در مقایسه با دیوارپوش‌های سنتی، که باعث کاهش بار وارده بر سازه و جلوگیری از ایجاد ترک‌های ریز در ساختمان می‌شود.

۶- قابلیت نصب سریع و آسان بدون نیاز به ابزار و تخصص پیچیده، که منجر به صرفه‌جویی در زمان و هزینه‌های اجرا می‌گردد.

۷- قابلیت بازیافت و سازگاری با محیط زیست در بسیاری از مدل‌ها، که آن‌ها را به انتخابی ایده‌آل برای سازندگان و طراحان حامی محیط زیست تبدیل می‌کند.

جمع‌بندی در مورد کامپوزیت دیوار

در این مقاله مدل‌های مختلف دیوار پوش کامپوزیتی را معرفی کردیم و دریافتیم که هر یک برای چه مکان‌هایی مناسب هستند. جهت سفارش و خرید مدلهای کامپوزیت دیوار با قیمت اقتصادی، می‌توانید به سایت پرمیوم باند که از بزرگ‌ترین مراکز تولید کننده ورق‌های کامپوزیتی در کشور است، مراجعه کنید.

 کامپوزیت دیوار یکی از پوشش‌های محبوب برای دیوار در بخش‌های داخلی و نمای خارجی ساختمان‌هاست که از ترکیب چند ماده ماکروسکوپی مانند سیمان، رزین و چسب تهیه می‌شود.

مزایای استفاده از دیوارپوش‌های کامپوزیتی شامل مقاومت در برابر عوامل محیطی مخرب، عملکرد مکانیکی مطلوب، انعطاف‌پذیری و شکل‌پذیری بالا، خواص عایق‌بندی صوتی و حرارتی، وزن کم، نصب سریع و آسان، و قابلیت بازیافت و سازگاری با محیط زیست است.

کامپوزیت دیوار مقاوم در برابر رطوبت، ضربه و حریق است، بنابراین برای مکان‌های مرطوب مانند حمام و سرویس بهداشتی مناسب است.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
مشاهده‌ی تمام نظرات

مقالات برتر

آخرین مقالات