پانل کامپوزیت نما
پانل کامپوزیت نما یکی از متریال های پرمصرف برای اجرای نمای ساختمانها میباشد. امروزه مهندسان و طراحان ساختمان برخلاف محدودیتهای پیشین در استفاده از مصالح اولیه شامل چوب، سنگ و یا سیمان جهت اجرای نمای ساختمان، با در اختیار داشتن مصالح جدیدی همچون پانلهای کامپوزیت میتوانند انواع نماهای مدرن را طراحی و اجرا کنند. این پانل ها به صورت صفحات مشخص و با ابعاد مشخصی که توسط طراح تعیین میگردد بر روی دیوار خارجی یک ساختمان نصب میشوند. در ادامه جزئیات بیشتری را پیرامون پانل کامپوزیت آلومینیومی ارائه کرده ایم.
تاریخچه تولید پانل کامپوزیت نما آلومینیومی
ابداع و اختراع نمای آلومینیوم کامپوزیت به کشور آلمان برمیگردد. پانل های کامپوزیت نما در ابتدا کیفیت لازم را نداشتند و چندان مورد استقبال قرار نگرفتند. اما با گذشت زمان و نیز افزایش ابزارها و پیشرفت تکنولوژی در زمینه ساختمان سازی، امروزه به عنوان یکی از بهترین متریال ها در نمای ساختمان استفاده میشوند.
استفاده از کامپوزیت پنل در اجرای نمای ساختمان، به اوایل قرن ۲۱ برمیگردد. در ابتدا این پانل ها با قیمت های بالایی به دست مصرف کنندگان میرسیدند و غالبا در ساخت ساختمان هایی بزرگ همچون کارخانه های بزرگ اتومبیل سازی و امثال آن مورد استفاده قرار میگرفتند. اما امروزه ورقهای کامپوزیت به عنوان متریالی برای اجرای مقرون به صرفه در نمای ساختمانها شناخته میشود.
پانل نمای کامپوزیت ورق نازکی از پانل آلومینیومی است که از اتصال یک ورق آلومینیومی نازک با یک هسته LDPE اکسترود شده، هسته پر از مواد معدنی یا هسته گرمانرم درجه FR با پوشش PVDF/FEVE برای سطوح زیبایی شناختی جذاب تولید میشود.
معماری مدرن پانل کامپوزیت نما که به عنوان ورق ACP شناخته میشود، معماری را در سراسر جهان متحول کرده است. پانل کامپوزیت آلومینیومی یک پانل کامپوزیت سه لایه است که از ورقهای آلومینیومی ترکیب شده با یک هسته پر از مواد معدنی تشکیل شده است که مخفف ساخت و ساز پایدار و نمای خلاقانه است. پانل کامپوزیت آلومینیومی به دلیل ویژگیهای متمایز خود مانند صافی فوق العاده، طیف گستردهای از سطوح، بافتها، رنگها، انعطاف پذیری عالی و شکل پذیری متمایز است.
تاریخچه پانل کامپوزیت نما در کشور ایران
سابقه استفاده از نمای آلومینیوم با استفاده از پانلهای کامپوزیتی به چندین دهه قبل بازمیگردد. اولین پانلهای کامپوزیتی مورد استفاده در کشور ایران، پانل های وارداتی از کشور آلمان بودند. بعدها نمونه های مشابه از کشورهای ژاپن و کره جنوبی نیز به بازار ایران وارد شدند.
پس از گذشت چندین سال، شرکت های ایرانی نیز پانلهای کامپوزیتی تولید داخل و با کیفیت بالا را وارد بازار ایران نمودند. امروزه بیش از ۵۰ برند تولید کننده در زمینه تولید پانل کامپوزیت آلومینیومی در داخل ایران در حال فعالیت است که هر یک دارای قیمت ها و کیفیت های متفاوتی هستند.
شرکت تضامنی سیاح فر و خانداداش نیز با همکاری شرکای خارجی خود، یک واحد تولیدی کامپوزیت پنل (ACP) را در سال ۲۰۰۳ در امارات تاسیس نمودند. فعالیت و همکاری این شرکت ها تا سال ۲۰۱۰ ادامه داشته است.
بعد از این همکاری شرکت های نامبرده، با هدف ارائه مواد و مصالح مدرن در صنعت ساختمان سازی در کشور ایران، کارخانه پرمیوم باند را در شیراز پایه گذاری کردند.
در حال حاضر کارخانه پرميوم باند به عنوان بزرگ ترین واحد تولیدی پانلهای کامپوزیت آلومینیوم در خاورمیانه فعالیت میکند. کامپوزیت پنل پرميوم باند به عنوان یک برند جهانی توسط شرکت (OHIM) در اروپا ثبت گردیده است.
اجزا تشکیل دهنده پانل کامپوزیت نما
پانل های کامپوزیتی که در نما استفاده میشوند، متشکل از چندین لایه هستند که مهم ترین لایه آن آلومینیوم است. لایه بندی نمای کامپوزیت ساده به شرح زیر است:
- رنگ پلی وینیل دین فلوراید (PVDF)
- پانل آلومینیوم
- لایه پلی اتیلن
- ورق آلومینیومی
- لایه چسب ضد خش
- پوشش محافظ
لایه هایی که در قسمت فوق از آن ها نام برده ایم، به ترتیب از نمای رویی پانل های کامپوزیت تا نمای زیرین آن هستند. در میان تمامی لایه های تشکیل دهنده پانلهای کامپوزیت نیز چسب مخصوصی قرار گرفته است که منجر به ایجاد استحکام و یکپارچگی میان پانلهای کامپوزیت میشود.
مزایای پانل کامپوزیت نما
استفاده از پانلهای کامپوزیت در نما دارای مزیت های بسیاری است که در ادامه پیرامون آن ها توضیحاتی را آورده ایم.
مقاومت در برابر تغییرات محیطی
از مزیت های پانلهای آلومینیومی، مقاومت در برابر تغییرات آب و هوایی میباشد. این پانل ها در صورتی که در معرض رطوبت قرار بگیرند، دچار خوردگی و زنگ زدگی نمیشوند، بعلاوه تابش نور خورشید دوام و عمر آن ها را کوتاه نمیکند.
سطح پانلهای کامپوزیت صاف و صیقلی است و به همین دلیل نور خورشید را منعکس و میزان کمی از گرما را جذب مینماید. از پانل کامپوزیت نما میتوان در تمامی مناطق از جمله مناطق گرمسیری با دمای بسیار بالا نیز استفاده کرد، چراکه از مهم ترین متریال مقاوم در برابر حرارت محسوب میشوند.
از سوی دیگر لایه پلی اتیلنی که در پانل های کامپوزیت قرار میگیرد، نوعی سد حرارتی را ایجاد میکند که به صرفه جویی در مصرف انرژی و بهینه سازی آن منجر میشود. این نما همچنین نسبت به دیگر مصالح معمول، کمتر دچار تغییر رنگ در اثر آفتاب و عوامل طبیعی میگردد.
وزن بسیار سبک
پانل کامپوزیت نما دارای وزن بسیار سبکی میباشد و بار اضافی بر روی سازه وارد نمیکند. علاوه بر وزن سبک این محصولات، حمل و نقل و نصب آن ها نیز بسیار آسان است.
کاهش وزن ساختمان با استفاده از پانلهای کامپوزیتی در نما، مزیت بسیار بزرگی است که سبب کاهش خسارارت ناشی از زلزله بر سازه میشود. به همین دلیل با استفاده از این مصالح در ساختمان، میتوان به ایمنی بیشتر در برابر تکان های ناشی از زلزله کمک کرد.
عایق صوتی، حرارتی و رطوبتی از مزیت های پانل کامپوزیت نما
این نوع از پانل ها نوعی عایق صوتی و حرارتی به شمار میروند؛ چراکه یک لایه پلی اتیلنی در وسط دو لایه آلومینیوم در آن ها قرار گرفته است که نه تنها مانع انتقال حرارت میشود، بلکه از میزان انعکاس سر و صدا در ساختمان نیز میکاهد.
آلومینیوم ماده ای مقاوم در برابر حرارت است و در صورتی که نمای ایجاد شده با این متریال در برابر آتش سوزی قرار بگیرد، به هیچ عنوان تغییر شکل نمیدهد. علاوه بر این آلومینیوم ماده ای بسیار مقاوم در برابر رطوبت و نیز خوردگی است.
تنوع بالای رنگ
در رنگ آمیزی پانل کامپوزیت نما، از پوشش های رنگی متنوعی استفاده میشود که با سلیقه معماران و سازندگان همخوانی زیادی دارد و میتوان با آن نماهای خارجی و داخلی فوق العاده جذابی را ایجاد کرد. در واقع زیبایی و تنوع رنگ نماهای آلومینیوم کامپوزیت منجر به گسترش کاربرد آن ها شده است و افراد بیشتری تمایل دارند از این نما استفاده کنند.
اجرای سریع از مزیت های پانل کامپوزیت نما
پانل های آلومینیوم کامپوزیت به صورت آماده در بازار وجود ندارند و به عبارتی دسترسی به آن ها سریع است. پیش ساخته بودن این پانل ها سبب میشود که اجرای نما با سرعت بالایی صورت گیرد.
از سویی دیگر وزن سبک این مصالح، استفاده از آن ها را آسان کرده است. لازم به یادآوری است که اجرای پانل کامپوزیت نما بایستی توسط افراد حرفه ای و متخصص و بر اساس نقشه و طرح مورد نظر و از پیش طراحی شده صورت گیرد.
انواع پانل کامپوزیت نما
در کشور ایران پانلهای کامپوزیت در انواع مختلفی تولید میشوند که هر یک دارای ویژگی های منحصر به فردی هستند. از مهم ترین انواع پانلهای کامپوزیت میتوانند به کامپوزیت پنل نمای ضد باکتری، نانو، ضد حریق، با پوشش خش دار، رنگی، طرح سنگ، ضد حریق، آیینه ای و بسیاری دیگر اشاره کرد. کارخانه پرمیوم باند علاوه بر تولید انواع کامپوزیت پنل نما محصولات تازهای همچون پانلهای کامپوزیت Honeycomb یا لانه زنبوری و ۳D یا سه بعدی را نیز به بازار ایران معرفی کرده است.
از بارزترین ویژگی های محصولات تولید شده توسط کارخانه پرمیوم باند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تولید شده از آلیاژ ۳۰۰۳ آلومینیوم و برخورداری از استقامت و دوام بالا
- تولید پانلهای کامپوزیت با دستگاه های باکیفیت و با دقت بالا شامل دستگاه های میتسوبیشی ژاپن (MITSUBISHI) و زیمنس آلمان (SIEMENS)
- استفاده از پلی اتیلن مرغوب و درجه یک نشکن ایرانی به عنوان مواد اولیه
- تولید پانلهای کامپوزیت در ۷۲ رنگ و طرح
- دارای گواهینامه و استانداردهای معتبر و بین المللی
چرا پانل کامپوزیت آلومینیومی را انتخاب کنید؟
امروزه طراحیهای مدرن مانند روزهای قبل سفت و سخت نیست، سیال و امروزی شده است. هیچ مادهای بهاندازه پانل کامپوزیت آلومینیومی انعطاف پذیر و سبک نیست واین توانایی را دارد که طیف وسیعی از طرحها را ایجاد کند که به طور گسترده برای کاربردهای داخلی و خارجی استفاده میشود.
قابل توجه است که کارخانه پرمیوم باند بزرگ ترین تولید کننده پانل کامپوزیت نانو شاینینگ در خاورمیانه و تنها تولید کننده پانل کامپوزیت ضد حریق و آتش سوزی در ایران میباشد.
در صورتی که در این زمینه به راهنمایی های بیشتری نیاز دارید، میتوانید از طریق راه های ارتباطی درج شده در وبسایت با کارشناسان پرمیوم باند در ارتباط باشید.