نمای کامپوزیت
نمای کامپوزیت چیست؟ نمای کامپوزیت نوعی از نمای ساختمان است که ورقهایی با رویههای آلومینیوم در آن به کار میرود. استفاده از ورق کامپوزیت در نما، به دلایل مختلفی از جمله وزن سبک، سهولت در اجرای نما، شکل پذیری آسان، تولید شده در رنگها و طرحهای متنوع، خاصیت ضد حریق، قیمت مناسب و کارایی بهتر نسبت به دیگر مصالح ساختمانی، رواج بسیاری یافته است به طوری که اغلب پیمانکاران برای ساختمانهای مدرن و جدید و یا شرکتهای بازسازی و نوسازی ساختمانها، به عنوان یک متریال کارآمد برای نما از آن استفاده میکنند.
نمای کامپوزیت ساختمانی فرآیند ایجاد یک ورق ساختاری است که از چندین لایه مواد به هم چسبیده تشکیل شده است. نمای کامپوزیت به دلیل استحکام و دوام در صنایع مختلفی مانند ساختمان سازی، حمل و نقل و هوافضا مورد استفاده قرار میگیرند.
کارخانه پرمیوم باند با شناخت این نیاز در بازار ایران و با به کارگیری تجربه و دانش و نیز با در اختیار داشتن 7 خط تولید ورق کامپوزیت، موفق به تولید محصولاتی با تنوع و کیفیت بالا شده است.
نمای کامپوزیت آلومینیوم
نمای کامپوزیت آلومینیوم کارخانه پرمیوم باند با استفاده از ورقهای کامپوزیت طراحی و اجرا میشود. دلیل نامگذاری این ورقها تحت عنوان کامپوزیت، به این دلیل است که در ساخت آنها از دو لایه ورق آلومینیوم و یک هسته ای از جنس مواد معدنی و پلی اتیلن استفاده شده است. در واقع دلیل نامگذاری این نما به نمای کامپوزیت، نوع ساختار آن است.
دلیل محبوبیت نمای کامپوزیت چیست؟
همانطور که اشاره کردیم، امروزه نمای کامپوزیت از محبوبیت بسیاری برخوردار است. این محبوبیت به دلیل مزیتهای نمای کامپوزیت میباشد که در ادامه به آنها پرداختهایم. ما توانستهایم با حفظ استانداردها و دارا بودن گواهینامههای ملی و بین المللی در راستای بالا بردن کیفیت و محبوبیت نمای کامپوزیت آلومینیوم همواره مورد توجه مصرف کنندگان داخلی و بازارهای هدف در کشورهای همسایه بوده است.
وزن سبک
وزن ورقهای کامپوزیت که در نما استفاده میشود، وزنی بین پنج الی هشت کیلوگرم در مترمربع میباشد که نسبت به دیگر متریالهای مورد استفاده در نمای ساختمان شامل سنگ، شیشه، آجر، سیمان و غیره وزن بسیار کمی است.
وزن کم و سبک متریال به کار رفته در نمای کامپوزیتی احتمال تخریب سازه در هنگام بلایای طبیعی همچون سیل و زلزله را کاهش میدهد. بر اساس تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است، ورقهای کامپوزیت آلومینیومی نسبت به دیگر متریال شامل سنگ گرانیت 90 درصد، نسبت به سیمان 85 درصد و نسبت به شیشه 75 درصد سبکتر است.
برخورداری از قابلیت آب بندی
در انتهای پیاده سازی نما، سطوح آلومینیومی توسط نوار و چسب به طور کامل عایق بندی میشود تا آب به داخل ورقها نفوذ نکند. در واقع با جاسازی شیارهای تعبیه شده در سطح، آب از جاهای مشخص شده ای خارج میشود و همین امر از نفوذ آب به زیرنما جلوگیری میکند.
تمیزی خودکار و عدم نیاز به شستشوی نمای کامپوزیت
یکی از موضوعاتی که پس از اجرای نمای ساختمان حائز اهمیت است، نظافت و تمیزی آن است. پوششهای رنگی که بر روی سطوح آلومینیوم کامپوزیت پاشیده میشوند، در برابر آلایندگیهای شیمیایی، قلیایی و محیطی بسیار مقاوم هستند و راه نفوذ گرد و غبار را میبندند. به همین دلیل با اجرای نمای کامپوزیت، نمای ساختمان همیشه براق و درخشان به نظر میرسد و آلودگیها را کمتر جذب میکند.
قابلیت تعمیر و تعویض
از دیگر قابلیت های بسیار خوب ورقهای کامپوزیت در اجرای نمای کامپوزیتی این است که از قابلیت تعمیر و تعویض برخوردار است. در صورتی که بخشی و یا یکی از ورقهای نمای کامپوزیت آسیب ببیند و یا نیاز به تعمیر و تعویض داشته باشد، میتوان بدون نیاز به خرابی کل نما، به راحتی پانل جدید را جایگزین پانل آسیب دیده کرد، بی آن که در کل نما اختلال ایجاد شود.
تولید در ابعاد مختلف جهت استفاده در انواع نمای کامپوزیت
ورقهای کامپوزیت معمولا در ابعادی استاندارد تولید و بسته بندی می شوند، اما ابعاد ورقهای کامپوزیت بر اساس نیاز مشتریان نیز تغییر پیدا میکند.
کارکرد نمای کامپوزیت به عنوان یک عایق صوتی
در میان ورقهای کامپوزیت با دیواره های ساخته شده از بتن سبک، یک خاصیت آکوستیک یا عایق صوتی ایجاد میشود.
برخورداری از قابلیت انعطاف پذیری و شکل پذیری
ورقهای کامپوزیت بسیار انعطاف پذیر هستند و همین ویژگی زمینه مناسبی را فراهم کرده است که بتوان با استفاده از ورقهای کامپوزیت، زاویهها و درجههای متفاوتی را ایجاد کرد. در واقع این ویژگی در هیچ کدام از دیگر مصالح ساختمانی وجود ندارد.
با استفاده از ورق های کامپوزیت امکان ایجاد طرح های خاص و سه بعدی در نمای کامپوزیت وجود دارد و با استفاده از متریال مدرن می توان اشکال پیچیده و سه بعدی را نیز بر روی نما اجرا کرد و نماهای خاص و منحصر به فردی را خلق نمود.
تولید شده در تنوع رنگی بالا
ورقهای کامپوزیت بر خلاف سایر مصالح مورد استفاده در نمای ساختمان در تنوع رنگ بالایی تولید می شوند و مصرف کنندگان میتوانند از میان رنگ بندی های متنوع آن، رنگ مورد نظر خود را خریداری کنند.
تقریبا می توان گفت که رنگ بندی ورق های کامپوزیت نامحدود است و در تولید آن ها از رنگ های مقاوم در برابر خط و خش، رطوبت و مقاوم در برابر اشعه ماورا بنفش نور خورشید استفاده شده است. به طوری که پس از چندین سال تغییر رنگ نمی دهد و پوسته پوسته نمی شود.
تولید در انواع نمای کامپوزیت
ورقهای کامپوزیت در انواع طرح ها شامل طرح آجر، طرح سنگ، طرح آینه ای نقره ای و یا طلایی، طرح چوب و بسیاری طرحهای دیگر تولید می شوند. در واقع افرادی که به طرحهایی مشابه با چوب و یا سنگ نیز علاقه مند هستند، میتوانند با استفاده از ورقهای کامپوزیت نمای ساختمان خود را اجرا کنند.
ضد حریق بودن ورق های کامپوزیت
ورقهای کامپوزیت در برابر حرارت و گرما نیز از مقاومت فوق العاده ای برخوردار هستند و به راحتی آتش نمی گیرند. حتی در صورت اشتعال نیز، به دلیل اینکه مواد به کار رفته در آن ها بدون CFC است، هیچ آلودگی را برای محیط فراهم نمی کند.
عملکرد غیر یکپارچه نمای کامپوزیت در زلزله
ورقهای کامپوزیت به صورت ثابت به نمای ساختمان متصل نمی شوند، در هنگام وقوع زلزله در جای خود حرکت میکنند و عمل ریزش را به حداقل خود میرسانند.
سهولت دسترسی
ورقهای کامپوزیت مورد استفاده در نمای ساختمان، توسط کشورها و برندهای مختلفی تولید می شوند. ورق های تولید شده در کشورمان نیز از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند و با قیمت های کمتری نسبت به نمونههای خارجی به مشتریان عرضه می شوند. شما می توانید به آسانی به انواع ورقهای کامپوزیت با کیفیت بالا و قیمت به صرفه دسترسی داشته باشید.
هزینه پایین نصب و اجرا
هزینه نصب و اجرای نمای کامپوزیت نسبت به دیگر مصالح ساختمانی شامل سنگ، شیشه، چوب ترموود و غیره بسیار پایین تر است. در واقع با انتخاب نمای کامپوزیتی می توان تا حد زیادی در هزینه ها نیز صرفه جویی کرد.
متناسب با شرایط اقلیمی متفاوت
ورق های کامپوزیت قابل اجرا در شرایط جغرافیایی متفاوتی هستند و می توان از آن ها در شرایط آب و هوایی مختلف استفاده کرد.
فرآیند ساخت ورقهای نمای کامپوزیت
فرآیند تولید ورقهای نمای کامپوزیت میتواند شامل چندین مرحله باشد، مانند:
- برش پوست و مواد هسته به اندازه و شکل دلخواه
- تمیز کردن و آماده سازی سطوح پوست و هسته
- استفاده از ماده باندینگ روی سطوح
- مونتاژ ورق با ساندویچ کردن هسته بین پوستهها
- اعمال فشار و گرما برای خشک شدن عامل باندینگ و ایجاد پیوند قوی بین لایهها
اولین قدم در ساخت نمای کامپوزیت برش پوستهها و مواد هسته به اندازه و شکل دلخواه است. این کار را میتوان با استفاده از روشهای مختلف برش مانند برش، برش واترجت یا برش لیزر انجام داد. انتخاب روش برش به مواد مورد استفاده و سطح دقت مورد نظر بستگی دارد.
پس از برش مواد، باید آنها را تمیز کرده و برای چسباندن آماده کنید. این مرحله برای اطمینان از اینکه ورق به درستی به هم میچسبد و یک پیوند قوی و پایدار خواهد داشت، بسیار مهم است. سطوح مواد باید عاری از گرد و غبار، کثیفی و سایر آلودگیها و همچنین هرگونه نقص سطحی مانند خراش یا فرورفتگی باشد.
پس از اینکه مواد تمیز و آماده شدند، ماده باندینگ اعمال میشود. انتخاب عامل اتصال به مواد مورد استفاده و خواص مورد نظر ورق نهایی بستگی دارد. معمولا از اپوکسی و پلی اورتان به علت چسبنده بودن برای نمای کامپوزیت استفاده میشود. ماده باندینگ روی سطوح پوستها و مواد هسته اعمال میشود و سپس مواد با ساندویچ کردن هسته بین پوستهها مونتاژ میشوند.
هنگامی که ورق مونتاژ شد، فشار و حرارت اعمال میشود تا عامل باندینگ خشک شود و یک پیوند قوی بین لایهها ایجاد شود. فشار را میتوان با استفاده از پرس یا کیسه خلاء اعمال کرد، در حالی که گرما را میتوان با استفاده از پتوی گرم کننده یا اجاق گاز اعمال کرد. مقدار فشار و حرارت مورد استفاده به مواد مورد استفاده و خواص مورد نظر ورق نهایی بستگی دارد.
هنگامی که ورق پخته شد، میتوان آن را بررسی و آزمایش کرد تا از مطابقت با مشخصات مورد نظر اطمینان حاصل شود. این ممکن است شامل تستهایی مانند استحکام کششی، مقاومت فشاری و تست خمشی باشد.
خرید ورق کامپوزیت نما
یکی از موضوعات مهم در زمان خرید نمای ورق کامپوزیت، قیمت آن است. در محاسبه قیمت نمای کامپوزیت عوامل مختلفی شامل قیمت روز آهن، هزینه اجرا، میزان ورق کامپوزیت مصرفی، نوع طراحی نمای ساختمان و میزان پرتی ورق کامپوزیت، هزینه حمل، نوع ورق کامپوزیت و … وابسته است. لیست قیمت ورق کامپوزیت همیشه درحال تغیر میباشد، همیشه ورق نمای کامپوزیت قیمت به صرفهای دارد.
مزایای خرید ورق کامپوزیت نما
استفاده از نمای کامپوزیت در ساخت و ساز به دلیل مزایای فراوانی که نسبت به مصالح ساختمانی سنتی دارد، در حال افزایش است. نمای کامپوزیت سبک وزن هستند که حمل و نقل و جابجایی آنها را در سایتهای ساختمانی آسان تر میکند. آنها همچنین عایق بسیار خوبی هستند که میتوانند به کاهش هزینههای انرژی کمک کنند. علاوه بر این، نمای کامپوزیت بسیار قوی و بادوام است، همین دلیل آنها را برای استفاده در کاربردهای مختلف ایده آل میکند.
نمای کامپوزیت نیز میتوانند به صورت سفارشی برای نیازهای خاص طراحی شود. به عنوان مثال، یک ورق ممکن است به گونه ای طراحی شود که در برابر آتش مقاوم باشد یا دارای سطح خاصی از عایق باشد. این امر باعث انعطاف پذیری بیشتر در طراحی و ساخت ساختمان میشود.
در صورتی که قصد خرید ورق کامپوزیت نما و اجری نمای کامپوزیت را در ساختمان خود دارید، می توانید از طریق راه های ارتباطی درج شده در وبسایت با کارشناسان تیم فروش کارخانه پرمیوم باند در ارتباط باشید و قیمت انواع ورق های کامپوزیت را استعلام نمایید.