استفاده از تکسچر کامپوزیت نما میتواند به زیبایی بنا کمک کند؛ این نوع کامپوزیت نه تنها یک متریال ساختمانی جدید است بلکه دارای قابلیتهای خوبی مثل نگهداری آسان، اجرای راحت و دوام بالا نیز میباشد. به همین دلیل استفاده از تکسچر نمای کامپوزیت در حال حاضر بسیار گسترش یافته است؛ اگر شما نمیدانید تکسچر چیست و چه کاربردی دارد پیشنهاد میکنیم این مقاله از شرکت پرمیوم باند را تا انتها مطالعه کنید.
به تصاویری که از بافتهای طبیعی برداشت میشود تکسچر میگویند؛ این عکسها با استفاده از نرم افزارهای طراحی مثل فتوشاپ برای چسباندن به اجسام مدلسازی میشوند. برای مثال در نرم افزار تری دی مکس به منظور شبیه سازی بافت در جسم، تکسچر را به عنوان تصویر روی یک سطح تکرار میکنند. کامپوزیت یکی از اجسامی است که برای شبیه سازی تکسچر گزینه مناسبی به شمار میرود. امروزه تکسچر نمای کامپوزیت در انواع مختلفی تولید میشود که در ادامه با آنها آشنا میشویم.
تکسچر کامپوزیت نما در طرحهای متنوعی تولید میشود و برای هر سلیقهای میتواند طرحی زیبا و چشمنواز ارائه دهد.
تکسچر کامپوزیت طرح چوب در پروژههای زیادی کاربرد دارد و یک نمای کامپوزیت انعطافپذیر به شمار میآید. این نوع نما قابلیت ضد حریق دارد؛ یعنی یا کُند سوز است و یا به هیچ وجه نمیسوزد. تکسچر کامپوزیت نما در طرحها و رنگهای متنوع، با قیمتی مناسب و ارزان در بازار وجود دارد؛ این نوع نما را میتوان در ارتفاعات نیز نصب کرد. تکسچر نمای کامپوزیت طرح چوب برای نصب در نمای بیرونی بناهای تجاری و مسکونی، مکانهای تفریحی، ترمینالها، کتابخانهها و در نمای داخلی آشپزخانه کاربرد دارد.
تکسچر کامپوزیت نما طرح سنگ قابلیت نصب در ساختمانهای مرتفع را دارد؛ زیرا در برابر کشش و فشار مقاوم بوده و از ثبات بالای رنگ و عدم فرسایش برخوردار است. تکسچرهای نمای طرح سنگ، ظاهری طبیعی و با بافتی همچون سنگ مرمر، گرانیت، آهک و تراورتن طراحی میشوند. وزن این تکسچرها ۸۰ درصد سبک تر از سنگ طبیعی است و در برابر ضربه مقاومت بالایی دارند. مقرون به صرفه بودن، اجرای راحت، دوام بالا و ثبات رنگ از ویژگی های اساسی تکسچر نمای کامپوزیت طرح سنگ است.
تکسچر کامپوزیت نما طرح چروک بهترین گزینه برای مناطق گرمسیر و مرطوب است؛ زیرا در برابر نوسانات جوی مقاومت بالایی دارد. این کامپوزیتها عایق صدا هستند و علت آن وجود ماده پلی اتیلن فشرده در میان دو لایه آلومینیوم است.
تکسچر نمای کامپوزیت طرح چروک سطحی صاف و صیقلی داشته و با منعکس کردن نور خورشید از جذب گرما و گرم شدن ساختمان جلوگیری میکند. این نوع تکسچر در استندهای نمایشگاهی، قابهای پنجره، درب منازل و ساختمانها، ستون، سقف و پارتیشن بندی کاربرد دارد. از دیگر تکسچرهای مورد استفاده در نمای داخلی و خارجی ساختمانها، میتوان به تکسچر کامپوزیت طرح متالیکP.V.D.F ، طرح شاین و طرح آینهای اشاره کرد.
دو کاربرد مهم تکسچر کامپوزیت نما در طراحی نمای داخلی و خارجی ساختمان است؛ استفاده از تکسچر کامپوزیت در هر یک از این دو مکان میتواند فضایی چشم نواز از لحاظ ظاهری و بصری ایجاد نماید.
استفاده از تکسچر کامپوزیت نما در طراحی داخلی میتواند باعث افزایش زیبایی در مکانی خاص شود. به عنوان مثال هنگامی که تکسچر طرح چوب یا سنگ در فضای پشت تلویزیون یا هر جای دیگری از خانه نصب شود؛ میتواند جذابیت خاصی به دکوراسیون بدهد و حس سنگ یا چوب طبیعی را به بیننده القا کند. همچنین برای رنگ بخشی و افزودن عمق به دکوراسیون داخلی، بهترین روش نصب تکسچر نمای کامپوزیت روی سطوح مختلف مثل دیوار، کف و سقف میباشد.
۲٫ کاربرد تکسچر کامپوزیت در طراحی نمای خارجی:
از دیگر کاربردهای انواع تکسچر نمای کامپوزیت، استفاده از آنها در نمای بیرونی ساختمان است که میتوانند زیبایی نما را دو چندان کند. برای ایجاد ظاهری طبیعی به ساختمان میتوان از تکسچر کامپوزیت نما از جنس چوب، فلز، سنگ و شیشه استفاده کرد. همچنین برای پوشش نمای داخلی، استفاده از تکسچر خارجی کاربردی است.
برای اینکه بتوان به بهترین نحو از تکسچر کامپوزیت در دکوراسیون داخلی استفاده کرد؛ باید با انواع طرحهای آن آشنا بود و میان اجزای فضا با طرح انتخابی تناسب ایجاد کرد. تکسچر یک عنصر طراحی است که میتواند جذابیت فضا را افزایش داده و دکوراسیون داخلی را دلنشینتر نشان دهد.
برای اینکه از تکسچرهای کامپوزیت نما در طراحی داخلی بتوان به بهترین شکل ممکن استفاده کرد؛ باید چند نکته را مدنظر قرار داد. مهمترین فاکتورها شامل توجه به تلفیق رنگ و تکسچر، به کارگیری تکسچرهای صاف و مات برای استفاده در فضاهای مدرن، اجرا و نصب تکسچرهای خام و مات در فضاهای صنعتی میباشد.
تکسچر کامپوزیت نما از مقرون به صرفه ترین و بهترین گزینهها برای تنوع بخشی به دکوراسیون داخلی و نمای بیرونی ساختمان است. ورق کامپوزیت با تکسچر خاص خود، زیبایی و مقاومت را به ساختمانها اضافه میکند و در عین حال به پروژهها شکوه میبخشد.
همهی مدلهای تکسچر کامپوزیت ویژگیهای یکسانی از نظر جنس و کاربرد دارند؛ ولی در طرح و رنگ بسیار متنوع هستند و دست خریدار در انتخاب طرح دلخواه خود بسیار باز است. ما در این مطلب به معرفی چند مدل از تکسچر نمای کامپوزیت شامل طرح سنگ، چوب، شاین، آینهای و متالیک پرداختیم.